Huis > W > Wat Is De Mar?

Wat is de Mar?

Het (minimum algemeen) genormaliseerd rekening(en)stelsel of MAR is in Belgiƫ een wettelijk voorgeschreven rekeningenschema voor het voeren van een boekhouding in een onderneming. Het is een uitvloeisel van de wetgeving op de jaarrekening, die streeft naar leesbaarheid en eenvormigheid van de jaarrekening.

Lees verder

Wat verstaat men onder rollend materieel?

Onder de term rollend materieel verstaan we alle transportmiddelen die eigendom zijn van en dienen voor de exploitatie van de onderneming. eigenaar is, maar waarvan ze een beschikkingsrecht op lange termijn heeft in het kader van leasing, erfpacht of recht van opstal. Daarvan, wat is een 6 rekening? Elke boekhouding maakt gebruik van een boekhoudplan (ook wel rekeningstelsel genoemd). Een boekhoudplan is een verzameling van 6-cijferige rekeningnummers (= grootboekrekeningen). Op elk rekeningnummer kunt u een kost, opbrengst, schuld of bezit boeken.

Wat dit betreft, wat is uitrusting in de boekhouding?

In de boekhouding verwijst uitrusting naar de vaste activa van een bedrijf die worden gebruikt om inkomsten te genereren. Het kan gaan om machines, voertuigen, meubilair en andere activa die nodig zijn voor de werking van het bedrijf. De kosten van de uitrusting worden gewoonlijk op de balans opgenomen als een actief op lange termijn, en de afschrijving van deze uitrusting wordt gewoonlijk gebruikt als een uitgave in de resultatenrekening. Welke rekeningen zijn actief en passief? Er zijn twee soorten rekeningen in de boekhouding: actieve en passieve. Actieve rekeningen worden gebruikt om transacties te registreren die leiden tot een toename van het eigen vermogen van de onderneming. Passieve rekeningen worden gebruikt om transacties te registreren die leiden tot een vermindering van het eigen vermogen van de onderneming.

Wat is het decimale Rekeningstelsel?

Het decimaal rekeningstelsel

Het (decimale) rekeningschema in Nederland is onderverdeeld in 10 rubrieken (0 t/m 9) die ook weer onderverdeeld kunnen worden in subgroepen. Gericht op de MKB ondernemer wordt over het algemeen gewerkt met een 4-cijferig rekeningschema, waarbij de eerste positie de rubriek aangeeft.
Wat dit betreft, wat valt onder overige vaste activa? Vaste activa zijn posten die voor langer dan een jaar aan je onderneming zijn gebonden, zoals je bedrijfspand, auto's van het bedrijf, machines en inventaris. Ook je oprichtingskosten, aankoopsommen, vergunningen en deelnemingen vallen onder vaste activa.

En nog een vraag, wat valt onder overige vlottende activa?

De overige vlottende activa bestaat uit uitzettingen korter dan 1 jaar, liquide middelen en overlopende activa. Hiervan is een inschatting gemaakt rekening houdend met het verloop van de overige balansposten. Hieraan ligt geen zelfstandige raming ten grondslag. Trouwens, wat valt er onder materiele vaste activa? Materiƫle vaste activa (PP&E) is een term die in de boekhouding wordt gebruikt voor activa met een langdurig nut. PP&E-activa worden opgenomen in de balans van een onderneming en worden geclassificeerd als activa op lange termijn.
PP&E-activa omvatten grond, gebouwen, machines, voertuigen, meubilair en uitrusting. Deze activa worden gebruikt bij de activiteiten van een onderneming en hebben doorgaans een nuttige levensduur van meer dan een jaar.
De kosten van PPS&E-activa worden doorgaans uitgesmeerd over hun levensduur door middel van afschrijvingen. Afschrijving is een boekhoudkundige methode om de kosten van een actief op lange termijn over zijn nuttige levensduur te verdelen.

Wat is een Grootboekrekeningschema?

Een grootboekrekeningschema is een volledige lijst van alle rekeningen die een bedrijf gebruikt om transacties in zijn grootboek te registreren. Het rekeningstelsel bevat zowel rekeningen van de balans als van de resultatenrekening.

Door Leverett Dacquel

Wat is een debetsaldo? :: Hoe start ik een route in Maps me?
Handige links