Huis > I > Is Miracast Gratis?

Is Miracast gratis?

Gratis! LET OP: Downloads verlopen via de App Store, bekijk daar altijd de meest actuele prijs, compatibiliteit en andere informatie. Je hebt een actief Apple account nodig om apps te installeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is 7-zip gratis?

7-Zip heeft zijn eigen formaat: 7z. Het is een alternatief voor de ingebouwde Windows zip-software.

Dienovereenkomstig, heeft mijn tv miracast?

Veel tv's hebben die optie vaak in een submenu voor de netwerkaansluiting staan. Bij LG staat de goedkeuring voor Miracast bijvoorbeeld onder Screen Share, bij Samsung onder Smart View. Op een Samsung-tv kun je bij de netwerkopties een lijst zien van de spelers die via Miracast op de tv aangesloten waren. Dienovereenkomstig, wat doet miracast? Miracast wordt ook wel 'hdmi via wifi' genoemd. Het beeld van je smartphone of tablet wordt met Miracast gekopieerd op je tv via 'Wi-Fi-Direct'. Dat betekent dat je geen internet nodig hebt om beeld te streamen naar je tv, omdat een lokale verbinding wordt gelegd tussen de smartphone en de tv.

Hoe zet ik Miracast aan?

Om Miracast in te schakelen, moet je een compatibel apparaat hebben waarop Windows 8.1 of hoger draait. Zodra u dat hebt, kunt u naar uw instellingen gaan en zoeken naar het gedeelte "Verbonden apparaten". Daar zou je een optie moeten zien voor "Projecteren naar deze pc". Klik daarop en selecteer vervolgens de optie "Overal beschikbaar" of "Beschikbaar op nabije schermen" om Miracast in te schakelen. Welke app voor Miracast? De beste app voor Miracast is Screen Mirroring van ImsaTools. Het is een gratis app waarmee u uw scherm kunt spiegelen naar een ander apparaat zoals een tv of projector. Het is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoe kan ik streamen van mobiel naar tv?

Met Chromecast van Google zal je op zowat elke recente Android-smartphone en Android-tablet in verschillende apps het speciale cast-icoontje tegenkomen. Inhoud waarbij dit icoontje verschijnt, kan je naar je televisie streamen door dit icoontje aan te klikken. Waar zijn de streamers te zien? Via de Google Playstore app op je TV zoeken naar Firefox browser, die installeren. Dan kun je via Firefox naar de website van bijv. de Streamers en als je je daar hebt aangemeld krijg je een code om te kunnen kijken.

Heeft mijn tv een ingebouwde Chromecast?

Je herkent televisies en mediaspelers met ingebouwde Chromecast aan de term 'Chromecast built-in'. Vrij vertaald staat daar 'Chromecast ingebouwd'. Anders moet je letten op de term Google Cast. Dat is een parapluterm voor alle apparaten die de technologie van Google ondersteunen. Wat dit betreft, waarom doet smartview het niet? Smart View is een methode om je telefoon via wifi naar een tv te spiegelen. Je kunt je favoriete foto's, video's, presentaties en games op een groter scherm bekijken. Als Smart View niet werkt, zal het herstarten of opnieuw opstarten van je telefoon het probleem meestal oplossen.

Dit in overweging nemend, kun je streamen zonder wifi?

Als je een Android apparaat hebt waarop Android KitKat 4.4.2 of hoger draait, heb je geluk. Je kunt alles op je telefoon gewoon rechtstreeks naar de Chromecast spiegelen.

Door Codi Brigantino

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt een MiraScreen? :: Is Apple Pay gratis?
Handige links