Huis > H > Hoe Gebruiken Blinde Mensen Hun Telefoon?

Hoe gebruiken blinde mensen hun telefoon?

Android-instellingen voor slechtzienden of blinden

  • Ga naar 'Instellingen'.
  • Druk op 'Toegankelijkheid'.
  • Druk op 'Talkback'.
  • Je zet hier Talkback aan en krijgt dan verdere instructies. Met deze functie kun je ook sms'jes en berichten laten voorlezen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een GPX bestand op mijn telefoon?

U kunt de GPX op de telefoon openen met de browser. Je kunt de GPX openen met de eerder gedownloade wandel app. Als je de GPX niet meteen opent, zul je het bestand moeten zoeken in de mappen op je telefoon.

Dit in overweging nemend, wat is een goede smartphone voor ouderen?

De vijf beste smartphones voor senioren

  • Samsung Galaxy A02s (vanaf 158 euro)
  • iPhone SE (vanaf 438 euro)
  • Nokia 8110 (vanaf 59 euro)
  • Xiaomi Redmi 9 (vanaf 120 euro)
  • Doro 6620 (vanaf 84,53 euro) en Doro 8035 (vanaf 198 euro)
En nog een vraag, hebben blinde mensen een telefoon? Op vrijwel alle Android-toestellen kunt u tekst inspreken dat vervolgens wordt omgezet naar geschreven tekst. Ook veel ziende mensen maken hier gebruik van. Inspreken gaat namelijk drie keer sneller dan intoetsen. Android beschikt over de schermlezer “TalkBack”.

Wat dit betreft, hoe zet je talkback uit?

Er zijn twee manieren om talkback uit te schakelen. De eerste manier is om naar Instellingen > Toegankelijkheid > Terugspreken te gaan en het uit te schakelen. De tweede manier is om beide volumeknoppen drie seconden ingedrukt te houden. Welke iPhone voor slechtzienden? Er zijn een paar verschillende opties voor iPhones die speciaal zijn ontworpen voor slechtzienden. De eerste optie is de iPhone SE, die een ingebouwde functie heeft, VoiceOver genaamd, waarmee gebruikers een beschrijving kunnen horen van wat er op hun scherm staat. De tweede optie is de iPhone 6s of later, die ook de VoiceOver-functie heeft. Ten slotte is de derde optie de iPhone XR, die een functie genaamd Face ID heeft waarmee gebruikers hun telefoon kunnen ontgrendelen door hun gezicht te scannen.

Gerelateerde artikelen

Kan je 2 AirPods verbinden met 1 telefoon?

Ga naar het beginscherm van je iPad of iPhone om de twee paar AirPods met elkaar te verbinden. Haal je AirPods Max uit de Smart Case en houd deze binnen 60 seconden in de buurt van je apparaat. Er zal een animatie verschijnen. Volg de instructies als je de schermen leest.

Wat is de gemakkelijkste smartphone?

De beste smartphone voor senioren is volgens ons de Doro 8080. De beste smartphone voor senioren is afgestemd op de behoeften van de beginnende smartphonegebruiker en is ontwikkeld om zo eenvoudig mogelijk te zijn. Hiervoor draait de beste smartphone voor senioren op een vereenvoudigde Android-versie. Wat dit betreft, wat is de meest gebruiksvriendelijke smartphone? Samsung Galaxy A02s (vanaf 147 euro)

De camera en processor zijn degelijk, en met de batterij van 5000 mAh gaat je smartphone de hele dag mee. Dit toestel maakt gebruik van One UI, een grafische laag die Samsung over Android legt om zo meer eenvoud en gebruiksgemak te bekomen.

Trouwens, wat is een makkelijke telefoon voor ouderen?

De Emporia SMART. 4 is een smartphone voor senioren. Het toestel werkt op een aangepaste vorm van Android. De meest belangrijke functies hebben grote iconen en zijn makkelijk te gebruiken. Hoe zet je voice assistent uit op Samsung? Google Assistent uitzetten op Android

  1. Activeer de Google Assistent.
  2. Klik op 'Verkennen' (kompas-icoon).
  3. Klik rechtsboven op je profielfoto en daarna op 'Instellingen'.
  4. Ga naar 'Assistent'.
  5. Scrol naar beneden en klik onder het kopje 'Assistent-apparaten' op 'Telefoon'.
  6. Verschuif de schakelaar tot hij grijs kleurt.

Hoe krijg ik mijn telefoon uit?

Druk op de aan/uit-knop en houd de knop ingedrukt tot er een pop-upmenu op het scherm verschijnt. Druk op Uitschakelen. Druk op Uitschakelen.

Door Greenes Stencel

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet ik je uit? :: Wat is de beste mobiele telefoon voor slechthorenden?
Handige links