Huis > H > Hoeveel Kilo Mag Ik Trekken?

Hoeveel kilo mag ik trekken?

Heeft u rijbewijs B (autorijbewijs)? Dan mag u met een auto: een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen); een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Hoeveel gewicht kan een vrachtwagen vervoeren?

De toegestane maximum massa is beperkt tot maximaal 40 ton. In overeenkomsten tussen landen onderling worden soms hogere massa's toegestaan. Nederland hanteert standaard 50 ton. Vervolgens, hoe zwaar is een volgeladen vrachtwagen? een lege vrachtwagen kan tussen de 2 en 10 ton wegen (tussen 2,000 en 10,000 kg dus). Bij een volle vrachtwagen hangt het dan nog eens af van wat hij juist vervoert. De (grotere) vrachtwagens die je bij ons ziet rondrijden, zullen meestal (volgeladen) zo'n 8-10 ton wegen.

Hoe zwaar is een vrachtwagen met oplegger?

Een vrachtwagen met aanhangwagen weegt doorgaans tussen de 26 en 30 ton, afhankelijk van de grootte en het type van de vrachtwagen en de aanhangwagen. Het maximale wettelijke gewicht voor een vrachtwagen met aanhanger in de Verenigde Staten is 80.000 pond, oftewel 40 ton. Dit in overweging nemend, hoe weet je of auto te zwaar beladen is? Er zijn een paar manieren om te zien of een auto overbeladen is. De eerste is om in de handleiding van de auto te kijken of er een maximumgewicht voor de auto geldt. Als de auto te zwaar is, kunnen de banden sneller slijtage gaan vertonen. De auto kan ook moeilijker stoppen en bochten nemen.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Wat is mijn laadvermogen?

Laadvermogen. Op uw kentekenbewijs vindt u de maximale massa van uw auto. Dit is het totaal van het gewicht van de auto plus de deelbare en ondeelbare lading. Ook het gewicht van uw auto staat op het kentekenbewijs. Je kunt ook vragen hoeveel mag een auto overladen zijn? Theoretisch kan de minste overbelading van een camper leiden tot een boete en/of kan verlangd worden dat lading wordt verwijderd. In Nederland wordt in de praktijk een overbelading van 5 procent gedoogd. Boetes liggen in Nederland tussen de 120 en 470 euro. In het buitenland gelden andere bedragen en regels.

Dus, wat is massa rijklaar caravan?

Je vindt het gewicht van de caravan op de kentekencard bij 'massa rijklaar'. Dat is het gewicht van de onbeladen caravan inclusief vloeistoffen: klaar om weg te rijden. Dienovereenkomstig, hoeveel kilo mag er in de kofferbak? Heb je bijvoorbeeld een auto met een maximale massa van 1765 kg en een gewicht van 1370 kg, dan is het maximaal laadvermogen: 1765-1370 = 395 kg maximaal laadvermogen.

Hoe ver mag iets uit de auto steken?

Lange (deelbare) lading

Aan de achterzijde mag lading niet meer dan 1 meter uitsteken, maar nooit meer dan 5 meter achter het hart van de achterste as. Verder mag lading niet meer dan 60 cm achter de bumper uitsteken, als de afstand tussen het wegdek en de lading meer bedraagt dan 55 cm.

Door Ameline

Vergelijkbare artikelen

Wat is een MTP verbinding? :: Hoe MTM berekenen?
Handige links