Huis > W > Wat Is Een Nas En Hoe Werkt Het?

Wat is een NAS en hoe werkt het?

Een NAS is een machine waarmee je harde schijven omzet in een draadloze netwerkopslag, die je vanuit je netwerk bestuurt. Met een NAS beheer, bewaar, back-up en stream je al je bestanden via je wifi netwerk. Of het nu je vakantiefoto's of zakelijke bestanden zijn, met een NAS heb je een extra beveiligde opslag.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Dit in overweging nemend, waar moet ik mijn nas plaatsen?

Ik zou hem in de meterkast plaatsen. Als er brand is, hoef je alleen je nas server weg zien te halen. Meterkast is ook meestal bij de voordeur :). Ik heb de nas server ook met extra router (voor snelheid) bij de meterkast. Hoe maak ik een NAS netwerk? Het ingewikkelde is het installeren van het apparaat op uw netwerk. U zult de NAS met een netwerkkabel moeten verbinden met uw router. Vervolgens moet u de bijbehorende software installeren om gebruik te kunnen maken van uw NAS.

Bovendien, wat is de beste nas voor thuis?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van individuele voorkeuren en behoeften. Enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een NAS voor thuisgebruik zijn echter de prijs, de functies, het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid. Wat is het voordeel van een NAS? Er zijn veel voordelen van het gebruik van een NAS, maar enkele van de populairste redenen zijn:
1. Kostenbesparingen: Een NAS kan veel goedkoper zijn dan een SAN, vooral als u goedkope hardware gebruikt.
2. Gebruiksgemak: Een NAS is meestal veel gemakkelijker op te zetten en te onderhouden dan een SAN.
3. Flexibiliteit: Een NAS kan gemakkelijk worden uitgebreid en opnieuw geconfigureerd als uw behoeften veranderen, terwijl een SAN moeilijker te veranderen kan zijn.
4. Prestaties: Een NAS kan vaak betere prestaties leveren dan een SAN, vooral voor kleine bestandsoverdrachten.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Wat is het verschil tussen een NAS en een server?

Het grote verschil tussen beide storage oplossingen is dat een NAS-systeem direct gekoppeld is aan een netwerk, terwijl een SAN een opslagnetwerk is dat via kabelverbindingen servers aan schijven koppelt (oorspronkelijk bedoeld voor mainframes). Je kunt ook vragen waar moet je op letten bij het kopen van een nas? Net als een computer bevat een nas een processor en RAM-geheugen. Gebruik je een nas voornamelijk voor het opslaan van bestanden en/of het streamen naar een beperkt aantal apparaten, dan zal een nas met een singlecore-processor en 512 MB RAM voldoen. Zelfs met 256 MB RAM kun je waarschijnlijk nog uit de voeten.

Hoe installeer ik een Synology NAS?

Oplossing

  1. Open een webbrowser op een computer en ga naar find.synology.com of synologynas:5000 (synologynas. local:5000 voor Mac-computers).
  2. Web Assistant wordt gestart in uw webbrowser. Het zoekt en vindt Synology-apparaten op uw lokaal netwerk.
  3. Klik op Verbinden om het DSM-installatie- en instellingsproces te starten.
Vervolgens, hoe log ik in op mijn synology nas? Beheer uw Synology NAS met DSM mobile
  1. Open uw mobiele webbrowser.
  2. Voer in de adresbalk het IP-adres van uw NAS in.
  3. Voer uw DSM-accountnaam en wachtwoord in en tik op Aanmelden.

Kan geen verbinding maken met mijn NAS?

Verbinding mislukt: er is mogelijk een probleem met de netwerkverbinding van uw Synology NAS. Om de instellingen van uw NAS te resetten, drukt u gedurende vier seconden op de RESET -knop tot u een pieptoon hoort.

Door Powell

Vergelijkbare artikelen

Wat is de gemiddelde levensduur van een NAS? :: Wat is er allemaal te zien op Netflix?
Handige links