Huis > W > Wat Kun Je Met Een Thuisserver?

Wat kun je met een thuisserver?

Een thuisserver is een ideaal apparaat om alle denkbare bestanden centraal mee op te slaan, om back-ups op te bewaren of om bijvoorbeeld torrents of bestanden van een nieuwsserver te downloaden terwijl alle 'gewone' computers op het netwerk zijn uitgeschakeld.

Lees verder

Wat is een goede NAS server?

Max. aantal gebruikers
1Synology DS1188
2Synology DS920+10
3Synology DS220+10
4Synology DS218play9
Mensen vragen ook: wat is het verschil tussen een nas en een server? Het grote verschil tussen beide storage oplossingen is dat een NAS-systeem direct gekoppeld is aan een netwerk, terwijl een SAN een opslagnetwerk is dat via kabelverbindingen servers aan schijven koppelt (oorspronkelijk bedoeld voor mainframes).

Daarvan, wat is een nas en hoe werkt het?

Een NAS is een type bestandsserver waarmee gebruikers bestanden kunnen openen en delen via een netwerk. Het bestaat meestal uit een server die een protocol voor het delen van bestanden uitvoert, zoals NFS of CIFS, en een client die verbinding maakt met de server om toegang te krijgen tot de bestanden. Kan geen verbinding maken met mijn NAS? Er zijn een paar dingen die dit probleem kunnen veroorzaken. Controleer eerst of uw NAS is ingeschakeld en verbonden met het netwerk. Controleer vervolgens het IP-adres van uw NAS en zorg ervoor dat het correct is ingevoerd in de adresbalk van File Explorer. Als u nog steeds problemen hebt met de verbinding met uw NAS, probeer dan uw computer en router opnieuw op te starten.

Wat doet een server voor je website?

Je kunt een server zien als een normale computer. Als het ware “dient” een server jouw online product door het te hosten en beschikbaar te maken op het internet. Zonder server kan er dan ook eigenlijk niets online staan en bezocht worden. Er zijn dan ook verschillende server toepassingen. Waarom server in huis? Met een thuisserver ben je niet langer afhankelijk van (betaalde) clouddiensten voor het bewaren van al je bestanden. Je houdt ze lekker in eigen beheer en kunt ze eenvoudig op al je apparaten benaderen.

Bovendien, wat kan je doen met een windows server?

Windows Server ondersteunt bijvoorbeeld failover clustering en replicatie van virtuele machines. Ook kan het Windows 10 besturingssysteem bestanden beschikbaar maken voor apparaten in een lokaal netwerk. Waar moet je op letten bij een NAS? Voor thuisgebruik is 512 MB RAM geheugen voldoende en op kantoor raden we tot 8 GB aan. NAS servers die je gebruikt als multimedia station, hebben minimaal 1 GB RAM geheugen nodig. Voor kwaliteitsmedia, van HD of 4K kwaliteit, kies je voor een NAS server met minimaal 2 GB RAM.

En nog een vraag, waar moet ik mijn nas plaatsen?

Ik zou hem in de meterkast plaatsen. Als er brand is, hoef je alleen je nas server weg zien te halen. Meterkast is ook meestal bij de voordeur :). Ik heb de nas server ook met extra router (voor snelheid) bij de meterkast.

Door Beverley Engman

Hoe zet ik navigatie op mijn iPhone? :: Wat is de gemiddelde levensduur van een NAS?
Handige links