Huis > H > Hoeveel M3 Is 1 Nm3?

Hoeveel m3 is 1 Nm3?

1 m3n (= 1 Nm3) is het volume van 1 m3 aardgas onder normale omstandigheden, dat wil zeggen bij een absolute druk van 1013 mbar (= 101,325 kPa) en een temperatuur van 0 °C.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Dienovereenkomstig, waar staat de afkorting nm3 voor?

De hoeveelheid gas die, bij een temperatuur van nul graden Celsius en onder absolute druk van 1,01325 bar, een volume van één kubieke meter inneemt (Vlaams aardgasdecreet). Dit is een normale of genormaliseerde m3. Je kunt ook vragen wat is nm3 uur? Wat is de (Nm³) normaal kubieke meter? Het soortelijk volume (m³/kg) van gassen is afhankelijk van druk en temperatuur. De prestaties van pompen wordt aangegeven in Nm3/h wat het debiet aangeeft bij een vooraf vastgestelde druk en temperatuur.

Wat is 1 normaal kubieke meter?

Een normale kubieke meter is een volume-eenheid in het metriek stelsel. Ze is gelijk aan 1.000 liter of 1/1.000 kubieke meter. Hoe zwaar is een kuub gas? Een kubieke meter gas is geen fysisch voorwerp, dus heeft het geen gewicht. Het gas in een kubieke meter heeft echter wel een massa. De gemiddelde dichtheid van gas in de aardatmosfeer is 1,29 kg/m3, dus een kubieke meter gas heeft een massa van 1,29 kg.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Hoeveel energie in m3 gas?

1 m³ aardgas komt overeen met gemiddeld 10,2 kWh. Dit kan echter variëren afhankelijk van bovenstaande factoren en van de distributienetbeheerders (DNB's). Dus, hoeveel liter is 0 1 m3? Een kuub wordt aangegeven met het symbool m3 en komt overeen met 1000 liter. Bij het berekenen van de inhoud wordt uitgegaan van een kubus met de afmeting: 1 meter (lang), 1 meter breed en 1 meter diep. De hoeveelheid liter per kuub blijft ongeacht de inhoud (water, zand of beton) ongewijzigd 1000 liter.

Hoe zet je liter om in kubieke meter?

1 kubieke meter (m3) is 1000 liter. Wat is de gasprijs bij Nuon? Prijzen gas en stroom 2021

Voor gas betaal je gemiddeld 79 cent per kubieke meter in 2021. Voor stroom betaal je in 2021 gemiddeld 22 cent per kilowattuur. Heb je in 2021 een contract met vaste prijs voor je energie, dan veranderen de prijzen in je contractperiode niet.

Je kunt ook vragen wat is normaal volume?

Een normaal kubieke meter is een hoeveelheid gas, die bij de "normaal"temperatuur en de "normaal"druk een volume inneemt van 1 kubieke meter (m³).

Door Roberta Partman

Vergelijkbare artikelen

Wat is een normaal liter? :: Hoe kan ik met iPhone streamen naar tv?
Handige links