Huis > W > Wat Te Doen Bij Noodmelding?

Wat te doen bij noodmelding?

Wanneer je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een luid en doordringend alarmgeluid horen. Op het display van je mobiel zie je direct het NL-Alert, waarin staat wat er aan de hand is en wat je moet doen. Lees het bericht meteen, kom in actie en help anderen daarbij.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Waar vind ik de noodmelding?

Het is eigenlijk een pushnotificatie, zoals je die ook wel kent van bepaalde apps. Je leest ze dan ook niet terug in een berichtenbox, maar op een plek binnen je telefoon waar je waarschijnlijk niet vaak kijkt. Op Android is dit bij Instellen > Apps en meldingen > Noodmeldingen > Noodwaarschuwingsgeschiedenis. Vervolgens, waarom ontvang ik geen noodmelding? Google. Heb je een Pixel- of Android One-toestel, of een ander toestel met een kale versie van Android, dan ga je naar 'Instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > Noodwaarschuwingen' en vink 'Extreme dreigingen weergeven' aan.

Waarom geen geluid bij NL-Alert?

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom er geen geluid is bij het gebruik van NL-Alert:
1. Het is mogelijk dat het volume op het apparaat is uitgeschakeld of erg laag staat. Het volume op het apparaat kan uitgeschakeld zijn of op een zeer laag niveau staan. Probeer het volume op het apparaat te verhogen.
2. De NL-Alert functie is mogelijk uitgeschakeld. Probeer NL-Alert in te schakelen in het instellingenmenu.
3. Er kan een probleem zijn met de audiohardware of -software van het apparaat. Probeer het apparaat opnieuw op te starten of controleer op updates. Dienovereenkomstig, is nl-alert ooit gebruikt? Voor zover bekend is nl-alert niet gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

En nog een vraag, hoe sos melding uitzetten?



Meldingen voor noodberichten beheren

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Kies hoe vaak je meldingen wilt krijgen en welke instellingen je wilt aanzetten.
Wat gebeurt er als je op noodoproep drukt? Op het scherm verschijnt 'noodoproep'. Als u dan de beltoets indrukt, belt u automatisch naar de alarmcentrale. Bijvoorbeeld als uw kind met uw (oude) mobiel speelt.

Wat gebeurd er als je per ongeluk SOS belt?

De politie kan bij misbruik alle gegevens van het telefoongesprek opvragen bij de alarmcentrale. Zo komt de politie er eenvoudig achter wie met 112 heeft gebeld. Volwassenen kunnen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Kinderen die het alarmnummer 112 misbruiken worden ook gestraft. Waar kan ik mijn NL-Alert terugvinden? NL-Alerts teruglezen (Android)

  1. Tik op Instellingen.
  2. Typ bovenaan in het zoekvak 'Noodwaarschuwingen'.
  3. Tik op Draadloze noodwaarschuwingen.
  4. Tik op Draadloze noodwaarschuwingen.
  5. Tik op Noodmeldingsgeschiedenis.
  6. Hier staan alle ontvangen meldingen. Tik op de melding die u wilt lezen.
  7. Tik op Ok.
  8. Sluit de instellingen.

Waar blijft NL-Alert?

Een NL-Alert wordt uitgezonden via zendmasten van de mobiele telecomproviders. De zendmasten zenden soms ook deels uit naar een gebied waar het NL-Alert niet voor bedoeld is. Kijk daarom - als je een NL-Alert ontvangt - altijd op de site van jouw veiligheidsregio waar het NL-Alert naar verwijst.

Door Hamann

Vergelijkbare artikelen

Hoe ziet een NL-Alert eruit? :: Is 112 in heel Europa?
Handige links