Huis > I > Is Openbaar Wifi Gevaarlijk?

Is openbaar wifi gevaarlijk?

Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik weer wifi op mijn mobiel?

Met de instellingen-app op je toestel kun je netwerken toevoegen, delen of vernietigen. Het internet. Als u van netwerk wilt wisselen, tikt u op een netwerknaam. U kunt de netwerkinstellingen wijzigen door op het netwerk te tikken.

Daarvan, waarmee beschermt u zich niet als u verbonden bent met een openbaar wifinetwerk?

Gebruik een VPN

VPN's versleutelen uw dataverkeer en doen dienst als een beschermde tunnel tussen de client (browser) en server. De gegevens die door de tunnel gaan zijn niet zichtbaar voor hackers en deze kunnen geen toegang krijgen tot uw gegevens en de activiteiten die u online uitvoert.
Wat niet doen bij gratis wifi? Man-in-the-middle-aanvallen, wifi-sniffing, DNS-spoofing en malware zijn de belangrijkste wapens die hackers gebruiken om de informatie te stelen die u prijsgeeft terwijl u openbare netwerken gebruikt.

En nog een vraag, hoe kan ik verbinding maken met een andere computer?

Er zijn een paar verschillende manieren om verbinding te maken met een andere computer:
-Via een lokaal netwerk (LAN): Dit is een gebruikelijke manier om verbinding te maken met een andere computer thuis of op kantoor. Hiervoor hebt u een LAN-kabel (of Ethernet-kabel) nodig om de twee computers met elkaar te verbinden.
Via een draadloos netwerk (WiFi): Dit is een gebruikelijke manier om verbinding te maken met een andere computer als u zich niet thuis of op kantoor bevindt. Hiervoor hebt u een draadloze router nodig en moeten beide computers met de router verbonden zijn.
Via het internet: Dit is de meest gebruikelijke manier om verbinding te maken met een andere computer als u zich niet op dezelfde fysieke locatie bevindt als de andere persoon. Hiervoor hebben jullie allebei een internetverbinding nodig en moeten jullie het IP-adres van de ander weten. Wat is netwerk instellen? Een netwerkinstelling is een configuratie die bepaalt hoe uw computer communiceert met andere computers in een netwerk. Het kan gaan om de configuratie van uw netwerkadapters, uw IP-adres, uw DNS-server en uw standaardgateway.

Gerelateerde artikelen

Waarom WiFi op dvd speler?

De speler moet verbinding kunnen maken met uw thuisnetwerk en met het internet. Een netwerkkabel kan worden gebruikt om alle spelers met deze functies te verbinden. Het is gemakkelijker om een draadloze verbinding te gebruiken.

Wat is een onbeveiligd wifi-netwerk?

Een onbeveiligde wifi verbinding is een netwerk dat niks versleutelt en beveiligt. Al je internetverkeer kan dus zo onderschept worden, in tegenstelling tot een beveiligde verbinding. Bij een beveiligde verbinding wordt alles wat je doet versleuteld. Je kunt een onbeveiligd netwerk gemakkelijk herkennen. Wat betekent privacy waarschuwing bij wifi? Als u 'Privacywaarschuwing' ziet onder de naam van het netwerk van uw provider in de wifi-instellingen, zou uw mobiele identiteit kunnen worden achterhaald als uw apparaat verbinding zou maken met een kwaadaardige hotspot die zich voordoet als het wifinetwerk van uw mobiele aanbieder.

Wat dit betreft, wat helpt u om veilig te blijven wanneer u surft op het internet?

De belangrijkste maatregelen die je moeten nemen voor je online veiligheid:

  • Let goed op. Goed opletten blijft het belangrijkste.
  • Kies goede antivirussoftware.
  • Goed wachtwoordbeheer.
  • Gebruik tweefactorauthenticatie.
  • Update je apparaten.
  • Maak back-ups.
Trouwens, waarom geef je best geen gegevens door via het internet? Wanneer informatie niet voor iedereen bedoeld is, dan zet je het best niet op het internet waar iedereen het kan lezen. Denk er aan dat informatie op het internet zoals posts op een forum, chatberichten, foto's of filmpjes, … mogelijk niet meer te verwijderen zijn nadat je ze hebt gepost.

Je kunt ook vragen wat zijn de gevolgen van een slecht beveiligd netwerk?

Met een onbeveiligd of slecht beveiligd draadloos netwerk is het voor hackers eenvoudig je persoonlijke gegevens in te zien. Of de internetverbinding te misbruiken voor kwalijke zaken (versturen spam, kinderporno).

Door Hardigg

Vergelijkbare artikelen

Hoe kom ik aan gratis wifi? :: Waarom zie ik verborgen netwerk?
Handige links