Huis > W > Wat Is Opsommingstekens?

Wat is opsommingstekens?

Een puntsgewijze opsomming bestaat meestal uit een inleidende zin en een aantal onderdelen die met een opsommingsteken beginnen. Die opsommingstekens kunnen bijvoorbeeld vette stippen ('bullets'), streepjes of cijfers zijn. In deze tekst staan overal voorbeelden met streepjes.

Lees verder

Hoe schrijf je een opsomming in een zin?

Wanneer je een opsomming maakt, waarbij je de zin in stukjes hakt, eindigt de zin niet met een punt, vraagteken of komma, maar met een puntkomma. De eerste letter van de eerste zin begint met een hoofdletter en eindigt met een puntkomma. De andere opsommingen beginnen met kleine letters. Hoe maak je opsomming Word? De gemakkelijkste manier om een lijst te beginnen is als volgt:

  1. Plaats de cursor op de plaats waar het eerste onderdeel van een lijst moet komen.
  2. Klik op het tabblad 'Start'.
  3. Klik in de groep 'Alinea' op de knop Opsommingstekens.
  4. Iets naar rechts verschijnt er direct een zwart bolletje.
  5. Druk op de Enter-toets.

Hoe maak je een lijst met meerdere niveaus in Word?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u in Word een lijst met meerdere niveaus kunt maken. Eén manier is om de ingebouwde lijststijlen te gebruiken. Selecteer hiervoor de tekst die u wilt omzetten in een lijst en klik vervolgens op het tabblad "Home". In het gedeelte "Alinea" klikt u op de pijl naast de knop "Nummering" en selecteert u de lijststijl die u wilt gebruiken.
Een andere manier om een lijst met meerdere niveaus te maken is door de knop "Lijst met meerdere niveaus" te gebruiken in het gedeelte "Alinea" van het tabblad "Home". Dit opent een dialoogvenster waarin u de niveaus van uw lijst kunt aanpassen. U kunt ook de sneltoets "Alt+Ctrl+M" gebruiken om dit dialoogvenster te openen.
Tot slot kunt u ook een lijst met meerdere niveaus maken door de tekst handmatig te laten inspringen. Selecteer hiervoor de tekst die u wilt laten inspringen en klik vervolgens op het tabblad "Home". In de sectie "Paragraaf" klikt u op de knop "Inspringen verhogen" totdat de tekst is ingesprongen tot het gewenste niveau. Wat zijn de leestekens? Er zijn 14 leestekens in de Engelse grammatica. Dat zijn: punt, vraagteken, uitroepteken, komma, puntkomma, dubbele punt, streepje, koppelteken, haakjes, haakjes, accolades, ellipsen, aanhalingstekens en apostrof.

Hoe moet je opsommen?

Opsomming die uit woordgroepen of delen van zinnen bestaat

De zin die de opsomming inleidt, eindigt met een dubbele punt. Elk onderdeel van de opsomming begint met een kleine letter en eindigt met een puntkomma; alleen het laatste onderdeel van de opsomming krijgt een punt.
Trouwens, wat is een opsomming voorbeeld? Opsomming. Signaalwoorden: en, ook, verder, ten eerste/ten tweede, in de eerste plaats/in de tweede plaats, daarnaast, bovendien, vervolgens, ten slotte, als laatste. Voorbeeld: daarnaast houd ik ook veel van boerenkool en vissticks.

Hoe schrijf je een opsomming van vragen?

Als er een opsomming van meerdere (volledige) zinnen of vragen volgt, komt er bij voorkeur ook een hoofdletter, omdat dan elke zin van de opsomming met een hoofdletter begint: Controleer het volgende: Is het gas afgesloten? Staan alle wekkers uit? Zijn er geen bederfelijke etenswaren meer? Hoeveel komma's in een zin? Bij lange zinnen hoort ook een komma tussen twee persoonsvormen. Een bijzin in een bijzin hoort tussen twee komma's. Een beknopte bijzin hoort ook tussen twee komma's. Als de zin erg lang is komt tussen een beknopte bijzin en een hoofdzin een komma.

Hoe maak je een opsomming in een opsomming?

In een opsomming gebruik je een dubbele punt als inleiding als je daar bij het hardop lezen een korte pauze hoort. Achter de delen van de opsomming zet je een komma, een puntkomma of een punt. Hieronder zie je van elke mogelijkheid een voorbeeld.

Door Dody

Hoe nummering Word aanpassen? :: Hoe maak je bullet points?
Handige links