Huis > W > Wat Is Polycistronisch?

Wat is Polycistronisch?

Voorzien van meerdere open leesramen achter elkaar (in het messenger-RNA) Bij Prokaryota zijn de individuele genen vaak georganiseerd in een operon, d.w.z. een DNA-sequentie die codeert voor meerdere eiwitten die allemaal te maken hebben met hetzelfde proces.

Lees verder

Hoe werkt een stopcodon?

Deel van de genetische code op het RNA waar de ribosomen stoppen met de translatie (productie van een eiwit). UAA, UGA en UAG zijn (bij de mens) stopcodons voor translatie. Als het ribosoom het stopcodon passeert zorgt een releasing factor ervoor dat het ribosoom uitelkaar valt en de translatie stopt. Wat is Wolschurft? Vaak zijn meerdere of alle dieren aangetast en staan ze zo erg te schuren dat de wol er af valt, de huid open gaat en de schapen vermageren omdat ze meer schuren dan eten. Opvallend is de gelige, natte, vette laag die je in de eerst cm van de wol tot de huid ziet.

Welke spreekwoorden zijn er over schapen?

Er zijn verschillende spreekwoorden over schapen.
"Een schaap in wolfskleren" is een spreekwoord dat iemand betekent die ongevaarlijk lijkt maar eigenlijk gevaarlijk is.
"Tel je kippen niet voor ze uitkomen" is een spreekwoord dat betekent dat je niet te veel moet hopen tot er iets gebeurt.
"Leg niet al je eieren in één mandje" is een spreekwoord dat betekent dat je niet al je middelen in één ding moet stoppen, want als het mislukt, heb je niets meer over.
"Schaapachtig" is een woord dat verlegenheid of verlegenheid betekent. En nog een vraag, kan een schaap verkouden zijn? Ja, een schaap kan verkouden worden. Een verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus, en virussen kunnen schapen besmetten, net als mensen. In feite zijn er verschillende soorten virussen die verkoudheid bij schapen kunnen veroorzaken.

Hoe kom je aan de papegaaienziekte?

Besmetting en preventie papegaaienziekte

De bacterie Chlamydia psittaci komt voor in oogvocht, snot en uitwerpselen van vogels die deze bacterie bij zich dragen. Mensen kunnen besmet raken door inademing van stofdeeltjes van ingedroogd oogvocht, snot of uitwerpselen van besmette vogels.
Daarvan, waar moet je een schaap spuiten? Spuit ruim boven de wervels. Onderhuids schuin inspuiten in huidplooi. Bij voorkeur korte naald.

Wat dit betreft, hoe schapen hoeven knippen?

Door elke maand de hoeven te inspecteren, kan het moment van bekappen goed worden bepaald. Na het verwijderen van het vuil tussen de klauwen komen de overtollige hoorngroei, lange punten, losse wanden en dergelijke tevoorschijn. Door het gedeelte tussen de klauwen goed schoon te maken, kan de huid geïnspecteerd worden. Hoe vaak kan een schaap lammeren? De meeste schapenrassen lammeren een keer per jaar af. Wie een ram van een ander wil gebruiken en deze bij de eigen ooien wil plaatsen, doet er goed aan een quarantaineperiode aan te houden.

Dus, wat betekent de q in q-koorts?

Tussen de 50.000 en 100.000 Nederlanders raakten besmet, duizenden werden ziek en zo'n 95 mensen overleden aan de gevolgen van Q-koorts. De epidemie ligt gelukkig ruimschoots achter ons. Maar nog steeds ondervinden veel mensen dagelijks last van deze nog onbekende ziekte (Q=query: vraagteken).

Door Byran Sosbe

Hoe organisatieschema maken? :: Wat te doen aan zere bekjes?
Handige links