Huis > W > Wat Is Het Osi Model?

Wat is het OSI model?

Het OSI model bestaat uit 7 lagen die ieder staan voor een bepaalde functie in het netwerk. Alle netwerkcomponenten of clients die verbinding kunnen maken met het netwerk wisselen communicatie uit via de regels van het OSI model.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe 3D model maken?

Je kunt van bijna alles een 3D model maken met behulp van een gratis software en een telefoon. Een 3D model kan weer gebruikt worden voor een 3D printer.

Je kunt ook vragen welke drie protocollen werken op de applicatie laag van het osi model?

Betekenis en functie van de afzonderlijke lagen

Protocollen voor directe uitwisseling met de applicatie. Formatteert en structureert data t.b.v. applicatie-interpretatie. Start, onderhoudt en beëindigt sessies tussen applicaties. Segmentatie, volgordelijkheid van de data-segmenten en foutcorrectie.
Wat dit betreft, wat is het osi model en waarom bestaat het? Het Open Systems Interconnection Model (kortweg OSI-model) werd door de International Organization for Standardization (ISO) ontworpen als referentiemodel voor een open communicatie tussen verschillende technische systemen.

Wat doet de fysieke laag?

De fysieke laag is verantwoordelijk voor de fysieke verbinding tussen apparaten. Dit omvat het specificeren van het type kabel, het type connectoren, de elektrische signalering, de datasnelheid en de fysieke topologie. Wat doet de netwerklaag? De netwerklaag is verantwoordelijk voor het routeren van pakketten van het ene netwerk naar het andere. Zij moet het beste pad vinden voor een bepaald pakket en het doorsturen naar de volgende hop op dat pad. De netwerklaag zorgt ook voor foutdetectie en -correctie en voor flow control.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je een 3D model maken?

Welke laag van het OSI-model is verantwoordelijk voor de encapsulatie methode voor specifieke media types?

Zowel het OSI-model en het internet protocol gebruiken encapsulatie. Bij het inkapselen wordt de meer abstracte laag de "upper layer protocol" (ULP) terwijl de meer specifieke laag de "lower layer protocol" (LLP) genoemd wordt. Dus, wat is de functie van de transportlaag? De voornaamste taken van de transportlaag zijn het bevestigen van het ontvangst, flow control, het terugzenden van pakketten en het bepalen van de volgorde waarin dat gebeurt.

Door Alleyne Schenker

Vergelijkbare artikelen

Waar slaat OsmAnd kaarten op? :: Wat is de relatie tussen IP en TCP?
Handige links