Huis > W > Wat Is Een Otg?

Wat is een OTG?

OTG staat voor USB On-The-Go. Dit staat jouw smartphone, tablet of mediaplayer toe om als een USB host apparaat te werken. Normaal sluit je jouw toestel via de Micro-USB poort namelijk als zijnde een opslagapparaat aan op jouw PC. Via een OTG kabel kun je echter een opslagapparaat aan jouw Android koppelen.

Lees verder

Welke smartphones hebben en OTG?

Werkt OTG op alle telefoons? Tegenwoordig ondersteunen vrijwel alle smartphones en tablets usb On-The-Go. Heb jij een ouder model of wil je het voor de zekerheid even checken? Download dan gratis de app "USB OTG checker" op je apparaat om te controleren of jouw toestel geschikt is voor OTG. Bovendien, kan je een usb stick aansluiten op een smartphone? Een Android usb-stick is geschikt om direct te worden aangesloten op je smartphone of tablet. Controleer goed of je een model nodig hebt met USB-C aansluiting of Micro-USB. De usb-stick kan van pas komen om ruimte vrij te maken op je telefoon, handig voor het overzetten van vakantiefoto's of video's.

Je kunt ook vragen heeft een tablet een usb aansluiting?

Ja, een tablet kan een USB-aansluiting hebben. Deze wordt meestal gebruikt om het apparaat op te laden of om verbinding te maken met andere apparaten, zoals een computer. Heeft mijn tablet OTG? On-The-Go, of OTG, is een functie waarmee uw tablet kan fungeren als gastheer voor andere USB-apparaten. Met USB OTG kunt u een USB-apparaat, zoals een flashstation, aansluiten op uw tablet. Om te zien of uw tablet OTG heeft, controleert u de specificaties van uw apparaat of raadpleegt u de fabrikant.

Trouwens, hoe zet je foto's van je telefoon op een usb stick?

Sluit eerst uw telefoon aan op een pc met een USB-kabel waarmee bestanden kunnen worden overgebracht.

  1. Zet de telefoon aan en ontgrendel deze.
  2. Selecteer op uw pc de Startknop en selecteer vervolgens Foto's om de app Foto's te openen.
  3. Selecteer Importeren > Vanaf een verbonden apparaat en volg de instructies.
Men kan zich ook afvragen: waarom usb c op laptop? Met een usb C aansluiting op je laptop of MacBook zet je data over met een snelheid van tot wel 40Gbps. Dit hangt wel af van het protocol wat de usb C poort op je laptop ondersteunt. Een Thunderbolt 3 poort verstuurt bijvoorbeeld snel data, laadt de laptop op en je sluit zelfs een monitor aan via deze poort.

Kun je een muis aansluiten op een tablet?

Het Android-besturingssysteem ondersteunt al externe muizen sinds versie 3.1 'Honeycomb' uit 2011. Heeft je tablet geen standaard USB-aansluiting, dan kan je een speciale adapter aanschaffen (USB naar micro-USB) of – makkelijker – een draadloze Bluetooth-muis gebruiken. Hoe werkt de Samsung USB Connector? Bijvoorbeeld: een USB stick. Zodra je je geheugenstick in de adapter stop, verschijnt er op het scherm van je Galaxy S7 (Edge) vanzelf de melding dat er een USB drive is aangekoppeld. Je kunt deze dan direct verkennen en er bestanden van of naartoe kopiëren. Maar er zijn natuurlijk nog legio andere dingen mogelijk.

Hoe kan ik een USB-stick afspelen?

Bestand op usb-stick openen

  1. Stop de usb-stick in de usb-poort van de computer.
  2. Open de Verkenner. Klik op het pictogram op de Taakbalk of gebruik de toetscombinatie Windows+E.
  3. Links staat onder 'Deze pc' de naam van de usb-stick. Vaak aangeduid als 'Verwisselbare schijf'.
  4. Rechts staat de inhoud van de usb-stick.

Door Diehl Houseknecht

Welke USB poort heb ik op mijn telefoon? :: Hoe speel ik mijn usb-stick af?
Handige links