Huis > W > Wat Is Een Pareloester?

Wat is een Pareloester?

[dierkunde] schelpdier dat een oester kan voortbrengen.

Lees verder

Wat levert een parel op?

Een nagenoeg perfecte parel krijgt het predicaat AAA en is het meeste waard. De waarde kan in exceptionele gevallen oplopen tot zo'n 30.000 euro. Een kleine parel met veel imperfecties kan echter ook een waarde hebben van niet meer dan 10 euro. Wat voor soort parels zijn er? Er zijn 4 soorten parels die op de internationale markt verhandeld worden:

  • Zoetwater parels - Veel voorkomend in verschillende vormen.
  • Akoya parels - Prachtige witte parels met een hoge glans.
  • Tahiti parels - Zwarte parels uit de pacific.
  • Zuidzee parels - Grote exclusieve parels in goud en wit.

Mensen vragen ook: waar zit een parel in?

Een parel wordt gevormd wanneer een irriterende stof, meestal een zandkorrel, vast komt te zitten in de schelp van een oester. Als verdedigingsmechanisme begint de oester de irriterende stof te bedekken met parelmoer, dat bestaat uit calciumcarbonaat. Na verloop van tijd bouwen de parelmoerlagen zich op en vormen een parel. Dienovereenkomstig, hoe kun je zien of een parel echt is? Een echte parel heeft een glad, afgerond oppervlak zonder zichtbare gebreken of oneffenheden. Het oppervlak van een nepparel zal vaak ruw zijn of een doffe glans hebben.

Mensen vragen ook: hoe duur is een echte parel?

De waarde van een parel ligt tussen de € 1,= en € 100.000, afhankelijk van een aantal factoren. Wat is een Zuidzee parel? De Zuidzee pareloester is de grootste en zeldzaamste van alle pareloesters en produceert het beste en mooiste parelmoer van alle weekdieren. Deze Zuidzeeparels worden gekweekt in de wateren bij Australië, de Filipijnen en Indonesië, deze laatste 2 landen leveren momenteel de mooiste kwaliteit gouden Zuidzee parels.

Dienovereenkomstig, hoe groot is de kans dat je ook echt een parel in een oester vindt?

De grootste parel ter wereld is 30 centimeter breed en 60 centimeter lang en weegt 34 kilo. Die parel is dan ook zo'n 88 miljoen euro waard. Dat zal deze parel niet opbrengen, maar bijzonder is het wel: de kans op een parel in een oester is 1 op 15.000. Waar kan ik parels laten taxeren? Naast het gratis taxeren van uw parelsieraden heeft u bij Pure & Timeless ook de mogelijkheid om een uitgebreide taxatie van uw parels te laten doen door een erkend edelsteenkundige. Hiervoor brengen wij € 49.95 in rekening.

En nog een vraag, waar komen de mooiste parels vandaan?

Australië heeft ook een aantal grote parelvisserijen waar prachtige donkere parels vandaan komen. De Japanners produceren zowel zoet- als zoutwaterparels en parels met en zonder kern. In China worden heel veel gecultiveerde parels gekweekt met en zonder kern in out en zoetwatervisserijen.

Door Yunfei Molinski

Waar komen echte parels vandaan? :: Heeft een iMac Windows?
Handige links