Huis > H > Heb Je Altijd Een Subwoofer Nodig?

Heb je altijd een subwoofer nodig?

Bij kleine luidsprekers ontbreken die namelijk vaak. Maar als je al een paar grote luidsprekers hebt, misschien zelfs een paar vloerluidsprekers, dan heb je niet echt een extra subwoofer nodig. Als je echter films of concerten met surroundgeluid wilt zien, dan is een subwoofer een absolute must.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat voor router heb ik nodig?

Als je gewoon onderweg wilt internetten, dan is een iwrd de oplossing. Wil je een spelletje spelen of een film kijken met een bekabelde of draadloze verbinding? Dan moet je een draadloze router nemen met dual band en gigabit netwerkpoorten.

Trouwens, waar kan je het best je subwoofer plaatsen?

Veelal wordt geadviseerd om de subwoofer vooraan in de kamer te plaatsen, niet bij een hoek en niet TEGEN de muur. Dat is geen slecht advies, maar niet altijd haalbaar. Soms is er geen andere keuze om de subwoofer achteraan in de kamer te plaatsen maar stel dan wel de crossover niet te hoog in. Wat dit betreft, welke hz bass? De bastonen en alle lage, brommende geluiden liggen ergens tussen de 20-200 Hz, terwijl hoge frequenties (schelle, hoge tonen van bijv. bekkens of s-klanken) tussen de 2.000 en 20.000 Hz (2 kHz – 20 kHz, kilohertz) liggen.

Hoeveel inch subwoofer?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden omdat het van veel factoren afhangt. De grootte van je kamer, het soort muziek waarnaar je luistert en het vermogen van je versterker spelen allemaal een rol bij het bepalen van hoeveel centimeter subwoofer je nodig hebt. Een goede vuistregel is dat u een kubieke voet volume nodig hebt voor elke duizend watt vermogen. Als u dus een versterker van duizend watt hebt, hebt u een behuizing van één kubieke voet nodig. Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen actieve en passieve subwoofer? Het verschil tussen een actieve en passieve subwoofer is dat een actieve subwoofer een ingebouwde versterker heeft, terwijl een passieve subwoofer dat niet heeft. Een actieve subwoofer is daarom duurder en heeft meer vermogen nodig dan een passieve subwoofer.

Gerelateerde artikelen

Welke videokaart heb ik nodig voor 3 schermen?

Bent u op zoek naar een videokaart waarop u 3 monitoren tegelijk kunt aansluiten? De Flex HD 6450 is een uitstekende keuze.

Welke kabel voor actieve subwoofer?

In tegenstelling tot satellieten wordt een actieve subwoofer niet met een luidsprekerkabel aangesloten, maar met een cinchkabel. Hoe actieve subwoofer aansluiten auto? Als je een subwoofer in je auto installeert, moet je je audiosysteem op de versterker aansluiten voordat je je subwoofer aansluit. Dit houdt in dat je je dashboard moet demonteren en meerdere draden van de voorkant van je auto naar de subwoofer in de kofferbak of onder je voorstoel aanlegt.

Dit in overweging nemend, wat is een woofer speaker?

Een woofer is een luidspreker die speciaal geschikt is voor de weergave van geluid met lage frequentie, de lage tonen. Afhankelijk van de diameter van de luidspreker en tal van variabele waarden is een woofer in staat de lage tonen weer te geven. Een grote diameter zal resulteren in een groot bewegend oppervlak. Vervolgens, hoe gebruik je een subwoofer? Sub betekent namelijk letterlijk onder, terwijl woofer synoniem staat voor lage tonen luidspreker. Een subwoofer zet je dus ergens op de vloer neer, waarna deze speaker diepe bastonen de woonkamer in blaast. De laagste tonen die reguliere luidsprekers achterwege blijven, vul je met een subwoofer eenvoudig aan.

Hoe werkt een versterker subwoofer?

De meeste subwoofers zijn actief. Dat wil zeggen dat ze een eigen, ingebouwde versterker hebben. Je verbindt ze dus niet met je versterker met luidsprekerkabel zoals de andere speakers in de ruimte, maar met een audiokabel. Passieve subwoofers bestaan ook, maar zijn eerder zeldzaam.

Door Faina

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een patroon in Photoshop? :: Waarom 2 subwoofers?
Handige links