Huis > W > Wat Is Een Sfc Scan?

Wat is een sfc scan?

Met de opdracht sfc /scannow worden alle beschermde systeembestanden gescand en beschadigde bestanden vervangen door een bestand in cache dat zich bevindt in een gecomprimeerde map in %WinDir%\System32\dllcache. De tijdelijke aanduiding %WinDir% vertegenwoordigt de Windows-besturingssysteemmap.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe een scan maken en doorsturen?

Scan een document en verzend het als bijlage bij een e-mail. Klik op om een e-mail te verzenden.

Je kunt ook vragen waar in windows kunnen we snel kijken of er problemen zijn met het systeem?

U start deze tool als volgt op: Windowstoets + R. En het commando perfmon /rel uit te voeren (rel staat voor reliability). Hoe kan ik een SSD testen? In Windows is de harde schijf of SSD te controleren middels Check Disk (chkdsk). Op deze manier kunt u eenvoudig fouten in het bestandssysteem verhelpen. Of beschadigde sectoren laten repareren. Voor meer gedetailleerde informatie bent u echter aangewezen op tools zoals: CrystalDiskInfo of GSmartControl.

Hoe fouten in Windows repareren?

Er zijn veel manieren om fouten in Windows op te lossen, afhankelijk van het soort fout en de ernst ervan. Sommige fouten kunnen bijvoorbeeld worden opgelost door de computer opnieuw op te starten, terwijl voor andere meer geavanceerde stappen voor probleemoplossing nodig zijn.
Eén manier om fouten in Windows op te lossen is het gebruik van de ingebouwde hulpmiddelen voor probleemoplossing. Voor toegang tot deze hulpmiddelen gaat u naar Configuratiescherm > Alle items van het Configuratiescherm > Problemen oplossen. Van hieruit hebt u toegang tot verschillende hulpmiddelen voor verschillende soorten problemen. De probleemoplosser voor hardware en apparaten kan bijvoorbeeld worden gebruikt om problemen met hardwareapparaten op te lossen, terwijl de probleemoplosser voor programmacompatibiliteit kan worden gebruikt om problemen met softwarecompatibiliteit op te lossen.
Een andere manier om fouten in Windows op te lossen is het gebruik van software van derden. Er zijn veel verschillende soorten software beschikbaar die u kunnen helpen fouten in Windows op te lossen. Er zijn bijvoorbeeld register cleaners die u kunnen helpen bij het oplossen van registerfouten, terwijl er ook malware removal tools zijn die u kunnen helpen bij het verwijderen van malware van uw computer.
Als u niet zeker weet hoe u een fout moet herstellen, kunt u altijd online hulp zoeken. Er zijn veel online forums en websites die mensen helpen bij het oplossen van fouten in Windows. En nog een vraag, hoe gebruik je opdrachtprompt? Er zijn een paar verschillende manieren waarop u de opdrachtprompt kunt gebruiken. De meest gebruikelijke manier is om het commando 'cd' te gebruiken om de map waarin u werkt te veranderen. Als u bijvoorbeeld de directory wilt veranderen in station 'C:', typt u 'cd C:' in de opdrachtprompt. U kunt ook het commando 'dir' gebruiken om de inhoud van de huidige directory op te vragen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een scan?

Een document scannen en verzenden als bijlage bij een e-mail. Klik op om een e-mail te verzenden.

Mensen vragen ook: hoe kan ik windows 10 herstellen?

Als u Windows 10 opnieuw wilt installeren, selecteert u Geavanceerde opties > Herstellen vanaf een station. Hierdoor worden al uw persoonlijke bestanden, apps en stuurprogramma's verwijderd die u hebt geïnstalleerd, evenals wijzigingen die u hebt aangebracht in de instellingen. Waar dienen de logboeken in Windows voor? Windows houdt in de Logboeken bij wat het besturingssysteem de moeite van het vermelden waard vindt. Behalve zware systeemfouten of abnormale reboots komen hier ook veel andere zaken in terug.

Hoe lang duurt een systeem herstel?

Laat de computer rustig zijn gang gaan en onderbreek hem niet, Gemiddeld duurt systeemherstel ongeveer 10 minuten. Dit kan korter maar ook langer zijn. Hoe kun je zien wat er in je pc zit? Computer hardware specificaties vinden via de Instellingen

  • Druk linksonder in de taakbalk op het vergrootglas en typ het woord 'Instellingen'.
  • Selecteer 'Info' linksonder in de lijst.
  • Nu zie je enkele technische specificaties, zoals je Processor, hoeveelheid Werkgeheugen (RAM) en type systeem.

Dus, hoe kan ik harde schijf testen?

harde schijf

Schijfcontrole uitvoeren

  1. Klik met de rechtermuisknop op de C-schijf (of op een andere schijf als u er meerdere controleert).
  2. Klik op Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Extra.
  4. Klik bij 'Foutcontrole' op Controleren.

Door Ranita

Vergelijkbare artikelen

Hoe test je een harde schijf? :: Hoe check ik of mijn pc Bluetooth heeft?
Handige links