Huis > W > Wat Kun Je Met Een Traceroute?

Wat kun je met een traceroute?

Traceroute is een command-line-interface die via de prompt kan worden gestart. Het geeft de gebruiker informatie over de route van datapakketten in het netwerk. Voor dit doeleinde stelt het programma vast via welke router- en internetknooppunten de verzonden pakketten uiteindelijk bij de host van bestemming aankomen.

Lees verder

Trouwens, hoe weet je welke subnetmask je moet gebruiken?

Op Windows

Ga naar Configuratiescherm > Netwerk en Internet > Netwerkcentrum; Klik op je netwerknaam en vervolgens op Details; Hier vind je het subnetmasker samen met andere details.
Dienovereenkomstig, hoe kan ik zien welke ip-adressen in gebruik zijn? De modem/router-combinatie weet aan de hand van IP-adressen precies welke apparaten er op het netwerk zijn aangemeld. Surf naar het IP-adres van de router, in veel gevallen is dat http://192.168.1.1. Log vervolgens met een gebruikersnaam en wachtwoord in op het beheerpaneel.

Dus, is mijn ip-adres gehackt?

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren. Als u zich zorgen maakt dat uw IP-adres mogelijk is gehackt, is het belangrijk eerst te begrijpen wat een IP-adres is en hoe het kan worden gebruikt. Een IP-adres is een unieke numerieke identificatiecode die wordt toegekend aan elk apparaat dat met het internet is verbonden. Dit adres kan worden gebruikt om de locatie van het apparaat en de eigenaar ervan te identificeren.
Als u zich zorgen maakt dat uw IP-adres is gehackt, zijn er een paar tekenen waar u op kunt letten. Ten eerste, als u merkt dat uw internetverbinding trager is dan normaal, kan dit een teken zijn dat uw IP-adres gehackt is. Daarnaast, als je merkt dat je meer spam e-mails ontvangt dan normaal, kan dit ook een teken zijn dat je IP-adres gehackt is. Tot slot, als u een ongewone activiteit op uw creditcard of bankrekening opmerkt, kan dit een teken zijn dat uw financiële gegevens zijn gecompromitteerd.
Als u vermoedt dat uw IP-adres is gehackt, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen. Ten eerste moet u uw wachtwoord wijzigen voor alle online accounts die uw IP-adres gebruiken. Vervolgens moet u contact opnemen met uw internetprovider en hen op de hoogte stellen van de situatie. Ten slotte kunt u overwegen een VPN te installeren, waarmee uw internetverkeer wordt versleuteld en uw privacy wordt beschermd. Hoe controleer ik mijn wifi? Ervan uitgaande dat u wilt weten hoe u uw wifi-verbinding en instellingen kunt bekijken:
1. Voor Windows 10 opent u het menu Start en typt u "Instellingen." Selecteer het eerste resultaat.
2. Selecteer op de pagina Instellingen "Netwerk & internet."
3. Selecteer in het linkerdeelvenster "Wi-Fi". In het rechterdeelvenster ziet u uw huidige wifi-verbinding en alle andere beschikbare netwerken. Om meer gedetailleerde informatie over uw huidige verbinding te bekijken, selecteert u "Bekende netwerken beheren."
4. Voor macOS open je Systeemvoorkeuren en selecteer je "Netwerk."
5. In het linkerdeelvenster ziet u een lijst met beschikbare netwerkverbindingen. Selecteer uw wifi-verbinding om meer informatie te bekijken in het rechterdeelvenster.

Hoeveel ping?

< 30 ms – uitstekende ping. 30 tot 50 ms – gemiddelde ping. 50 tot 100 ms – iets langzame ping. 100 tot 500 ms – langzame ping. Vervolgens, wat is een goede download snelheid? Welke internetsnelheid goed is hangt af van je eigen gebruik. Als je vaak iets downloadt, uploadt en veel films kijkt via internet heb je sneller internet nodig, dan als je alleen je mail gebruikt en je internet browser. De gemiddelde internetgebruiker heeft genoeg aan 50 tot 100 Mbit/s.

Dienovereenkomstig, wat is een acceptabele latency?

Over het algemeen is een ping lager dan 50 ms goed. Met een ping van meer dan 150ms kunt u problemen krijgen met games, en waarschijnlijk ook met andere diensten. Hoe gebruik je tracert? Gebruik de toetsencombinatie Command (CMD) + Spatie om Spotlight te openen. Voer 'Network Utility' of 'Netwerkhulpprogramma' in en start het programma. Klik op 'Traceroute' en voer het adres waar je de route naar wil traceren, bijvoorbeeld 'server126.hosting2go.nl'. Klik vervolgens op 'Trace'.

Hoe doe ik een traceroute?

Ga naar Start > Uitvoeren. Type hier het command “cmd” (zonder extra haakjes) in. De Windows Command Prompt opent zich nu (als alternatief kan u ook Windows Powershell gebruiken). Type hier het volgende commando in: tracert www.mijnwebsite.be.

Door Rotman Andree

Wat worden de zomerkleuren 2022? :: Hoeveel is 100 Mbps?
Handige links