Huis > I > Is Een Plasma Tv Goed?

Is een plasma tv goed?

Beeldkwaliteit. Veeleisende tv-kijkers zweren dikwijls bij plasma. Daar zit wat in, want een plasmatelevisie heeft doorgaans betere zwartwaarden en een groter kleurbereik dan led-tv's, waardoor beelden natuurgetrouwer en contrastrijker ogen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is een druppellader goed voor accu?

Een druppellader is nuttig om accu's gedurende een langere periode te onderhouden. De batterij wordt niet ontladen en beschadigd als een druppellader wordt gebruikt.

Wat is zuiniger LED of LCD?

In theorie verbruiken LED tv's minder stroom dan bijvoorbeeld een gewoon LCD scherm. In de beginperiode waren LED tv's echter niet of nauwelijks zuiniger. Dit wordt steeds beter. Veel recente modellen met edge lighting behoren tot de zuinige tv's. Bovendien, wat is het beste qled of oled? Achter het QLED scherm zitten kleine lampen die de techniek van OLED proberen na te bootsen. In praktijk gaat dit steeds beter, maar OLED blijft op dit vlak nog steeds de betere. De combinatie van het aantal kleuren en maximale helderheid bepaalt de kleurweergave van een tv.

Waarom mogen er geen plasma tv's meer worden gemaakt?

Plasma-TV's worden niet meer gemaakt omdat zij zijn vervangen door meer geavanceerde televisietechnologieën, zoals LCD en LED. Plasma-tv's bestaan uit een raster van kleine cellen gevuld met een gas dat licht uitzendt wanneer een elektrische stroom wordt toegepast. Deze technologie is nu verouderd en vervangen door energie-efficiëntere en dunnere televisieschermen die gebruik maken van lichtgevende diodes (LED's) of vloeibare kristallen (LCD's). En nog een vraag, wat is beter plasma of lcd tv? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan plasmatelevisies omdat ze over het algemeen een betere beeldkwaliteit hebben, vooral als het gaat om het weergeven van donkere scènes of kleuren. Ze zijn meestal ook betaalbaarder dan LCD TV's. LCD TV's hebben echter enkele voordelen ten opzichte van plasma TV's. Ze hebben meestal een hogere resolutie, wat een verschil kan maken als u HD-inhoud bekijkt. Ze zijn ook dunner en lichter dan plasma-tv's, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren en te monteren zijn.

Gerelateerde artikelen

Hoe weet je dat een accu van een laptop niet meeer goed werkt?

Als de accu van uw laptop helemaal niet meer oplaadt, maar de laptop werkt nog wel zonder accu, dan is het tijd om de accu te vervangen. De accu is in dit geval niet meer bruikbaar. U kunt de accu uit de laptop halen als u niet weet wat er aan de hand is.

Dienovereenkomstig, wat is de levensduur van een plasma tv?

De half-helderheidstijd van een kwaliteits plasmascherm bedraagt gegarandeerd 30.000 uur (LG). Bij een dagelijks gebruik van 6 uur per dag goed voor ca. 14 jaar kijkplezier. Wat verbruikt een LCD tv aan stroom? Een lcd-televisie van dezelfde grootte verbruikt gemiddeld 91 kWh per jaar. Dat is omgerekend ruim € 20,- aan stroom. Denk er wel aan je (grote) tv altijd helemaal uit te zetten in plaats van op stand-by. Je televisie op stand-by laten staan kan namelijk tot wel € 40,- per jaar extra kosten.

Hoeveel stroom gebruikt een LCD tv?

Nieuwe tv zuiniger

In 2010 verbruikte een 32 inch lcd-tv gemiddeld ongeveer 77 watt in de aan-stand. In 2021 ligt dat op zo'n 33 watt. Ruim de helft minder. Vervang je jouw oude tv door een grotere tv?
Dienovereenkomstig, hoeveel energie verbruikt een led lamp? LED verlichting verbruikt namelijk een stuk minder energie. Waar een gloeilamp 60W verbruikt, verbruikt de LED variant slechts 5 tot 7 Watt.

Waarom OLED of QLED?

Vergeleken met OLED tv's hebben QLED tv's een minder brede kijkhoek. Vanaf een hoek van ongeveer 55 graden vervormen de kleuren en gaat de helderheid achteruit. Het voordeel is dat QLED tv's minder last van reflecties hebben. De achtergrondverlichting en een speciale laag op het scherm gaan weerspiegelingen tegen.

Door Barncard Ascensio

Vergelijkbare artikelen

Wat is zuiniger OLED of QLED? :: Wat is LCD televisie?
Handige links