Huis > H > Hoe Haal Je Een Lp Uit De Hoes?

Hoe haal je een LP uit de hoes?

Zorg ervoor dat je handen niet vettig zijn als je de LP beetpakt. Ook als je zweethanden hebt kan je deze beter eerst even afvegen. Een plaat kan je het best uit de binnenhoes halen door hem zachtjes tegen de muis van je hand aan te laten vallen (foto 1).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe haal je 1 pagina uit een PDF-bestand?

Het commando Verwijderen kan worden gebruikt om pagina's te verwijderen.

Waarom blijft plaat hangen?

Regel 4: Als de plaat blijft hangen of overspringt, kan dat het gevolg zijn van een kras of een putje in het vinyl, maar meestal komt het door vastzittend vuil en is makkelijk te verhelpen. Hoe werkt discogs? De Discogs-databank is voor iedereen toegankelijk. Met een (gratis) account kan je je eigen online catalogus aanmaken. Die kan je altijd en overal consulteren en aanvullen met een internetverbinding en je accountgegevens. Via je account krijg je een extra set tabbladen te zien.

Hoe lang gaat een LP mee?

Een grammofoonplaat gaat meestal zo'n 1.000 keer afgespeeld worden voordat de geluidskwaliteit begint af te nemen. Dit aantal kan echter variëren afhankelijk van de opslagomstandigheden, de afspeelapparatuur en de verzorging van de plaat. Hoe maak je oude LP's schoon? De beste manier om LP's schoon te maken is met een platenreinigingsmachine. Deze machines gebruiken borstels en afzuiging om vuil en stof van platen te verwijderen. U kunt LP's ook met de hand schoonmaken, maar dit is een tijdrovender proces. Eerst moet u de LP uit de hoes halen. Vervolgens veegt u de LP met een zachte doek voorzichtig in een cirkelvormige beweging vanuit het midden naar buiten toe schoon. Gebruik niet te veel druk, want dat kan de plaat beschadigen. Spoel ten slotte de LP af met schoon water en droog hem af met een pluisvrije doek.

Gerelateerde artikelen

Hoe haal je een achtergrond weg?

Ga naar Remove.bg en selecteer een foto en open deze om de achtergrond te verwijderen.

Wat dit betreft, hoe maak je een vinyl vloer schoon?

Je kunt een vinyl vloer prima schoonmaken met ammonia opgelost in water. Dweil na afloop de vloer na met water. Hardnekkige vlekken op een vinyl vloer kun je verwijderen door de vlek te behandelen met een doekje met allesreiniger. Hardnekkige vlekken kun je van vinyl verwijderen met wasemulsie. Wat is de juiste naalddruk? Draai het contragewicht totdat de arm incl. element en naald gaat zweven. Bekijk de specificaties van het element en kijk naar de optimale naalddruk van je element. Vaak is dit tussen de 1,5 en 2,5 Gram.

Trouwens, hoe vinyl platen bewaren?

Vinyl kan je best bewaren op kamertemperatuur of kouder. Dat betekent in de praktijk ergens tussen de 15°C en 25°C. Zorg er dus zeker voor dat je platen niet vlak naast de radiator, airco of een verluchtingsrooster staan. Hoe anti skating instellen? Contra-gewicht en Anti-Skating instellen

  1. Open de doos en haal alle onderdelen eruit.
  2. Zet het plateau op de draaitafel en monteer de riem.
  3. Installeer de cartridge door deze op de arm te plaatsen.
  4. Monteer het tegenwicht en stel deze in.
  5. Stel anti-skating in.
  6. Plaats de scharnieren en monteer de stofkap.

Trouwens, hoe platen verkopen op discogs?

Platen verkopen en veilen

Ik doe het zo: de duurdere platen (vanaf grofweg 20 Euro) verkoop ik via mijn discogs online platenwinkel rechtstreeks aan klanten. Dat gaat super simpel: elke plaat in je collectie kun je met 1 click in je platenwinkel zetten.

Door Casady Chmelik

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn goede platenspeler merken? :: Wat is zuiniger OLED of QLED?
Handige links