Huis > W > Wat Is Poi Ziekte?

Wat is POI ziekte?

Bij vrouwen met premature ovariële insufficientie (POI) is er sprake van vroegtijdige veroudering van de eierstokken. Dat merkt u als u: niet spontaan zwanger wordt. Uw menstruatie blijft tenminste vier maanden uit (of is heel onregelmatig)

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat zet je in afwezigheidsassistent bij ziekte?

Ik wil u bedanken voor uw bericht. Ik ben niet in staat om uw e-mail te beantwoorden. Uw e-mail zal niet worden doorgestuurd. U kunt contact opnemen met mijn collega op een van de algemene nummers of e-mailadressen.

En nog een vraag, heb ik poi?

Hoe wordt POI gediagnosticeerd? Uw arts zal naar uw familiegeschiedenis vragen en bloedtesten uitvoeren (met vier tot zes weken herhaald) om het niveau van follikelstimulerend hormoon (FSH) en oestrogeengehalte te meten. Hoge FSH-waarden en lage oestrogeenspiegels betekenen dat het waarschijnlijk is dat u POI heeft. Mensen vragen ook: wat zijn de klachten van overgang? Bekende overgangsklachten zijn slaapstoornissen, opvliegers en nachtelijk zweten. Er zijn nog veel andere overgangsklachten: migraine, stemmingswisselingen, slecht concentreren, prikkelbaarheid en depressiviteit, droge huid, droge ogen, vaginale klachten, seksuele veranderingen, blaasontstekingen en incontinentie.

Wat zijn de eerste tekenen van de overgang?

Er is niet één antwoord op deze vraag omdat de menopauze voor elke vrouw anders kan verlopen. Enkele van de meest voorkomende vroege tekenen van de menopauze zijn echter onregelmatige menstruaties, opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en vaginale droogheid. Hoe kun je testen of je in de overgang zit? Er is geen waterdichte manier om te testen of je in de overgang bent, maar er zijn een paar methoden die je een indicatie kunnen geven. Een daarvan is jezelf afvragen hoe je je mentaal en emotioneel voelt. Voel je je prikkelbaarder dan normaal? Vind je jezelf boos om dingen die je normaal niet storen? Heeft u moeite met slapen of concentreren?
Een andere manier om te weten of je in de overgang bent, is door naar je lichaam te kijken. Ervaar je veranderingen, zoals gewichtstoename of -afname, haaruitval of huidveranderingen? Heb je ongewone pijntjes en kwaaltjes?
Als je niet zeker weet of je al dan niet in de overgang bent, kun je het beste een arts raadplegen.

Gerelateerde artikelen

Is ADHD ziekte of gedragsprobleem?

Er is een gedragsprobleem. In de meeste gevallen is aandachtstekortstoornis een gedragsprobleem. De behandeling ervan moet worden gedaan door gedragsdeskundigen en psychologen. Medici schrijven vaak medicijnen voor en zoeken een medische oplossing.

Kun je met 38 in de overgang zijn?

Bij een vervroegde overgang (ook wel: vroege overgang) stopt je menstruatie al voor het 40ste jaar. Dit komt meestal onverwacht en als een schok. Je bent in de bloei van je leven en daar past dit niet bij. Wat gebeurt er als je stopt met de pil in de overgang? Als u rond uw 50e stopt met de pil kunt u nog wel zwanger worden. Gebruik daarom nog wel anticonceptiemiddelen tenzij u zeker weet dat u onvruchtbaar bent. Het beste is om een voorbehoedsmiddel te gebruiken wat alleen progestageen bevat. Dit betekent dat u bijvoorbeeld een spiraaltje kunt laten zetten.

Dienovereenkomstig, hoe lang onregelmatig ongesteld overgang?

Gemiddeld duurt de periode tussen het onregelmatig ongesteld worden en de laatste menstruatie (de menopauze) vier jaar. Neem contact op met je huisarts wanneer je twijfelt over de oorzaak van de verschijnselen. Vervolgens, hoe vroeg kan de overgang beginnen? De meeste westerse vrouwen krijgen hun laatste menstruatie tussen hun veertigste en zestigste jaar: de gemiddelde leeftijd is 51 jaar. De laatste menstruatie wordt ook wel menopauze genoemd.

Wat zijn de 8 overgangsklachten?

Dit zijn bijvoorbeeld hartkloppingen, toename van gewicht, obstipatie, gewrichtsklachten, hoofdpijn, slapeloosheid en stemmingswisselingen. Als opvliegers ontbreken worden de slapeloosheid en stemmingswisselingen mogelijk veroorzaakt door het feit dat veel vrouwen de overgang beleven als een ingrijpende periode.

Door Orwin

Vergelijkbare artikelen

  • Wat is de ziekte van MS?

    Multiplesclerose is een aandoening waarbij op meerdere plaatsen ontstekingen ontstaan. Door de ontstekingen kunnen de hersenen sommige functies niet meer uitvoeren. U kunt allerlei klachten krijgen met zien, bewegen of praten.

  • Wat is de ziekte Guillain Barre?
Welke fases zijn er bij de overgang? :: Wat is een leuke podcast voor kinderen?
Handige links