Huis > W > Wat Is Een Precedent Scheppen?

Wat is een precedent scheppen?

De uitdrukking 'precedent scheppen' betekent 'een besluit of voordeel van vroeger waarop iemand zich nu kan beroepen'. Bijvoorbeeld: als ik dit jaar iemand zou matsen bij een tentamen, zou er volgend jaar iemand bij me kunnen komen die zegt: ik wil ook gematst worden.

Lees verder

Trouwens, is een precedent?

Precedent - o. (-en), vroeger genomen besluit, vroegere maatregel: wij willen geen precedent scheppen, eene beslissing nemen, waarop men zich later beroepen kan. Heeft precedentwerking? Precedentwerking komt in verschillende hoedanigheden voor. Zo spreekt men ten aanzien van rechterlijke uitspraken van een precedent wanneer een rechterlijke uitspraak van belang kan zijn voor latere gevallen [2].

Dus, hoe schrijf je precedent?

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van het rechtssysteem en het rechtsgebied waarin u precedenten schrijft. In het algemeen echter wordt precedentwerking door rechters geschreven in de vorm van adviezen of beslissingen. Deze adviezen en beslissingen worden vervolgens gepubliceerd in juridische databanken en kunnen worden geraadpleegd en geciteerd door advocaten en andere juristen. Bovendien, wat betekent precedent werking? Precedentwerking is het rechtsbeginsel dat een rechter verplicht is het precedent van eerdere rechterlijke beslissingen over soortgelijke zaken te volgen. Dit beginsel zorgt ervoor dat de wet consequent en eerlijk wordt toegepast, en bevordert de voorspelbaarheid en stabiliteit in het rechtsstelsel.

Dit in overweging nemend, wat is precedentenleer?

Als je weet dat er zoiets is als de precedentenleer, wat inhoudt dat een rechter een verplichting heeft om precedenten van hogere rechtscolleges te gaan toepassen. Wanneer je kennis neemt van het vreemde recht in zijn originele bron moet je zoiets weten en in uw achterhoofd houden. Wat dit betreft, wat is precedentenrecht? Precedentenrecht zou zo begrepen de noodzakelijke consequentie van de taak van de rechter kunnen zijn. In de praktijk zal echter vooral die rechtspraak interessant zijn die nieuwe betekeniskeuzes maakt of die feitenconstellaties beoordeelt die nog nooit aan de orde zijn geweest.

Wat wordt bedoeld met de term jurisprudentie?

Jurisprudentie (mv: Jurisprudentie)

Onder jurisprudentie wordt verstaan, het geheel aan gerechtelijke uitspraken. In sommige gevallen refereert de term ook aan filosofische opvattingen over het recht, maar in het hedendaags taalgebruik wordt met jurisprudentie de rechtspraak aangeduid.
Wat betekent orde scheppen? Scheppen - schiep - geschapen betekent 'creëren, maken'. Deze betekenis is van toepassing in bijvoorbeeld: Zij schiep een geheel eigen sfeer in haar appartement. Onze nieuwe secretaresse heeft orde geschapen in de chaos.

Je kunt ook vragen wat is een ander woord voor scheppen?

(schepte, geschept), putten. als trefwoord met bijbehorende synoniemen: scheppen (ww): creëren, formeren, in het leven roepen, maken, produceren, vervaardigen, voortbrengen, vormen.

Door Goldston Parrotte

Wat is een antecedent Nederlands? :: Hoe kan je praten met Google?
Handige links