Huis > W > Wat Is Een Digitale Radioontvanger?

Wat is een digitale Radioontvanger?

DAB staat voor 'Digital Audio Broadcast' en is een Europees systeem dat zorgt voor een digitaal radiosignaal, daarom wordt dit ook wel Digital Radio genoemd. Met een DAB of DAB+ radio heb je dankzij het digitale signaal geen last meer van ruis, waar je bij FM nog wel last van hebt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een digitale agenda?

Om andere kalenders toe te voegen, ga naar de linkerkant van de andere kalenders en klik op Toevoegen. Als u uw agenda met specifieke mensen wilt delen, klikt u op de agenda in de linkerbalk en selecteert u Delen met specifieke mensen.

Wat heb je nodig voor digitale radio?

Voor het digitale DAB+ signaal heb je wel een radio-ontvanger met DAB+ techniek nodig. De publieke en commerciële radiostations in Nederland digitaliseren. Zo kun je digitaal radio luisteren via computer, tablet, mobiele telefoon of tv set-top-box, en sinds enige tijd ook digitaal via de ether. Wat dit betreft, kan ik mijn oude radio nog gebruiken? Na bijna zes decennia zit het tijdperk van analoge radio er dus op. De kabel verdwijnt als een van de drie manieren die je vandaag hebt om naar radio te luisteren – resteren nog: radio luisteren via de ether en via het internet. Met DAB+ luister je naar radio via de ether.

Dit in overweging nemend, kan je nog radio luisteren zonder internet?

Ja, je kunt nog steeds naar radio luisteren zonder internet. Er zijn een paar manieren om dit te doen:
1. Als je een smartphone hebt, kun je een radio-app downloaden zoals iHeartRadio of TuneIn Radio. Met deze apps kunt u radiostations via internet streamen.
2. Je kunt ook een radio kopen met een aux-ingang. Hiermee kun je je telefoon op de radio aansluiten en het radiostation via de speakers afspelen.
3. Een andere optie is om een draagbare radio te kopen. Deze radio's hebben een ingebouwde antenne en kunnen FM- en AM-signalen oppikken. Wat te doen met FM radio? De eerste stap is het identificeren van het probleem dat u wilt oplossen met uw FM-radio. Zodra je het probleem kent, kun je onderzoeken wat de beste manier is om het op te lossen. Als je bijvoorbeeld je ontvangst wilt verbeteren, kun je onderzoeken hoe je je antenne kunt verbeteren. Als je ruis wilt verminderen, kun je onderzoeken hoe je je radio kunt schoonmaken. Als u uw geluidskwaliteit wilt verbeteren, kunt u onderzoeken hoe u uw luidsprekers kunt upgraden. Zodra u weet wat de beste manier is om uw probleem op te lossen, kunt u de instructies volgen om de oplossing te implementeren.

Gerelateerde artikelen

Welke splitter voor digitale tv Ziggo?

U kunt CATV-signalen verdelen met deze F-splitter van hoge kwaliteit als u meerdere TV's gebruikt. Er zijn twee uitgangen en een stevige metalen behuizing.

Waarom valt de radio steeds weg?

Oplossing: Als u voldoende internettoegang heeft en u ondervindt geen noemenswaardige problemen met andere internetdiensten, kan dit te wijten zijn aan de standaard DNS-server van uw internetprovider. Daarom kunt u proberen om over te schakelen naar een andere DNS. Dit in overweging nemend, waarom valt mijn dab radio steeds weg? Als de ontvangst van een DAB+ radio niet optimaal is ontstaat er geen ruis (zoals wel het geval is bij FM radio's), bij een DAB+ radio valt het geluid dan direct helemaal weg. Dit is te vergelijken met TV ontvangst.

Hoe stel je een DAB+ radio in?

Wanneer je de digitale DAB+ radio voor het eerst aanzet, schuif dan de antenne van de radio uit en zet de radio op een plek waar de ontvangst van DAB+ goed is. Druk vervolgens op 'auto scan' om alle DAB+ radiostations in jouw regio in het geheugen op te slaan. Wat dit betreft, waar dab antenne plaatsen in auto? De DAB+ antenne plak je aan de binnenzijde van de auto, aan je voorruit. De plaats is relatief eenvoudig te bepalen. Je kiest hiervoor een plek aan de rechterzijde van je ruit, ongeveer 15 centimeter van de bovenkant.

Welke antenne voor DAB+?

Gewicht
1Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve digitale antenne62 gram
2Sterke Massavrije Dab+ Antenne82 gram
3DAB+ USB adapter & antenne Geschikt voor Android auto radio60 gram
4JVC/Kenwood CX-DAB157 gram

Door Narayan

Vergelijkbare artikelen

Hoe sluit je FM-antenne aan? :: Hoe overschakelen van analoog naar digitaal radio?
Handige links