Huis > W > Wat Kun Je Doen Met Een Raspberry?

Wat kun je doen met een Raspberry?

Een Raspberry Pi beschikt over een ethernetpoort en een wifi-chip. Dus je kunt hem op afstand benaderen met een andere pc bijvoorbeeld, of via (een app op je) smartphone en tablet. Zo kun je de minicomputer zijn werk laten doen en besturen, zonder dat je daar een muis, toetsenbord en monitor voor aan hoeft te sluiten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Vervolgens, hoe kan je zien welke raspberry je hebt?

Naast dat het exacte type geprint staat op de bovenkant van de Raspberry Pi kun je deze ook makkelijk herkennen aan de WiFi chip. Deze zit links bovenin op de 3B+ en is te herkennen aan de framboos. Hoe te beginnen met Raspberry Pi? Om alle stappen te kunnen volgen heb je het volgende nodig:

  1. Een internet verbinding.
  2. Een computer om alle bestanden te downloaden en je SD-kaart te flashen.
  3. Een SD-kaart lezer.
  4. Een micro-SD-kaart van minimaal 8GB.
  5. Een micro-SD/SD adapter.
  6. Een scherm en toetsenbord voor je Raspberry Pi.

Wat dit betreft, wat is raspberry pi 4 model b?

De Raspberry Pi 4 Model B is het nieuwste product in de Raspberry Pi reeks, met een 64-bit quad core processor op 1.5GHz, dual-display ondersteuning met resoluties tot 4K, USB3.0 connectiviteit en verbeterd thermisch beheer. Dit in overweging nemend, wat kun je met een raspberry pi zero? Een raspberry pi zero is een computer ter grootte van een creditcard die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het kan worden gebruikt als een gewone computer voor taken zoals surfen op het web, het maken van documenten en mediaconsumptie. Hij kan ook worden gebruikt voor meer specifieke doeleinden, zoals een domoticaserver, een VPN-server of een mediacentrum. Daarnaast kan de raspberry pi zero gebruikt worden als platform voor het ontwikkelen van complexere applicaties.

Gerelateerde artikelen

Wat kan je doen met een PlayStation Plus kaart?

Je kunt online spelen met vrienden en onbekenden, en korting krijgen in de winkel. U kunt de online opslagruimte en de mogelijkheid om extra spellen te downloaden elke maand gratis houden, zolang u het plus abonnement houdt.

Welke Raspberry moet ik kopen?

Het model met 2 GB volstaat voor de meeste gebruikers: dat is al twee keer zoveel als in zijn voorganger. Een hoeveelheid van 4 GB is handig als je de Raspberry Pi als desktopmachine wilt gebruiken of er veel servertoepassingen op wilt draaien. Welke Raspberry heb ik nodig met Hassio? Home Assistant ondersteunt de Raspberry Pi 3 Model B en B+ en 4 Model B. Zelf draaien we al meer dan een jaar een vrij complexe domotica-installatie op een Raspberry Pi 4 Model B met 4GB RAM en dat gaat probleemloos.

Hoeveel GB Raspberry?

In het begin was de Raspberry Pi 4 verkrijgbaar met 1, 2 en 4 GB RAM. Inmiddels wordt de 1GB RAM variant niet meer geproduceerd. Op dit moment kun je de Raspberry Pi 4 met 2, 4 en 8GB RAM krijgen. Als je al hebt gewerkt met de Raspberry Pi 3B+ weet je dat dit een hele fijne upgrade is. Men kan zich ook afvragen: hoe installeer ik domoticz op raspberry pi? Login op je Raspberry Pi (via het IP-adres). Dit kan via Putty (Zet evt SSH aan in de Raspbeerry - dit kan door hem tijdelijk an je TV te hangen). En druk Enter. Installatie start met eventueel updaten van de software en het downloaden van Domoticz.

Trouwens, heeft raspberry wifi?

Alle recente modellen van de Raspberry Pi (Pi 3, 4 en Zero W) zijn voorzien van een draadloze verbinding, maar het configureren hiervan is niet altijd even eenvoudig. Zeker niet bij en complex of beveiligd netwerk, of op Raspbian Lite.

Door Gorman

Vergelijkbare artikelen

Wat is SSH Raspberry Pi? :: Wat kun je met een Raspberry Pi Zero?
Handige links