Huis > H > Hoe Schrijf Je De Aanhef Van Een Brief?

Hoe schrijf je de aanhef van een brief?

Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je namen op envelop?

De volledige adressering van een brief of kaart bestaat binnen Nederland uit minimaal drie regels: de naam, straatnaam + huisnummer en last but not least de postcode en plaatsnaam!

Hoeveel postzegels moeten er op een brief?

Gewicht in gramAantal postzegelseuro
0 – 20 gEén met een 1€0,96
20 – 50 gTwee met een 1€1,92
50 – 100 gDrie met een 1€2,88
100 – 350 gVier met een 1€3.84
Wat is de geadresseerde? De persoon of organisatie aan wie een poststuk (bijvoorbeeld een brief, kaartje, e-mail of pakket) wordt gestuurd, wordt in de standaardtaal geadresseerde genoemd. Ook het woord ontvanger is gebruikelijk voor degene voor wie een e-mail, brief of pakket bestemd is.

Mensen vragen ook: hoe lang mag je een postadres hebben?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het van een aantal factoren kan afhangen, zoals de specifieke voorschriften van de postdienst in uw land, het type postadres dat u hebt (bijvoorbeeld een postbus of een straatadres), en hoe vaak u het adres gebruikt. Als algemene richtlijn geldt echter dat u een postadres zo lang als u het nodig hebt zonder problemen kunt behouden. Trouwens, wat kun je met een postadres? Met een postadres kunt u post versturen en ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je een adres in België?

In de adressering van een brief schrijven we het postnummer en de naam van de stad zonder landcode. De naam van de stad wordt in hoofdletters geschreven in de officiële taal.

Dienovereenkomstig, is post naar een antwoordnummer gratis?

Stuurt u een gewone brief naar een antwoordnummer? Dan hoeft u er geen postzegel op te plakken. De ontvanger betaalt dan uw verzending. Bovendien, waar kan ik een antwoordnummer vinden? Wist je dat je op www.antwoordnummer.nl gratis de antwoordnummers op kunt zoeken? Er staan op de site 13355 antwoordnummers en 1789 gratis telefoonnummers. Doe er je voordeel mee! Een alternatief is telefoonnummeropzoeken.nl.

Vervolgens, hoe kom ik achter een antwoordnummer?

Een antwoordnummer aanvragen kan eenvoudig op Mijn PostNL. Nog geen Mijn PostNL-account? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 868 6868 (ma t/m vrij van 08.00 tot 19.00 uur). En nog een vraag, waar wordt de post gestempeld? De post uit de bekende rode brievenbussen (tegenwoordig oranje) wordt 's avonds gelicht en komt op de sorteercentra in Amsterdam, Den Haag, Elst, 's-Hertogenbosch, Nieuwegein, Rotterdam en Zwolle op de afdeling Opzetterij terecht. Daar worden de zakken leeggestort in de SOSMa's, de Schift- Opzet en StempelMachines.

Welke regels horen bij het schrijven van de postcode en woonplaats?

Postcode: Plaats een spatie tussen de cijfers en de letters. Postcode en plaatsnaam: Plaats hiertussen 2 spaties. Geprinte adressenWanneer de brief niet met de hand geschreven is maar geprint, zijn er enkele aanbevelingen voor een goede afhandeling van de brieven in de sorteercentra.

Door Dutchman Gowdy

Vergelijkbare artikelen

Waar zet je het adres op een envelop? :: Waar moet het retouradres?
Handige links