Huis > W > Wat Is Een Msata Ssd?

Wat is een mSATA SSD?

mSATA. mSATA is een compacte SSD kaart die je direct installeert in ultrabooks of dunne laptops. Je steekt deze SSD direct in je moederbord in de mSATA aansluiting. Deze SSD is gemakkelijk te plaatsen, want je hoeft geen rekening te houden met het formaat.

Lees verder

Dus, welke ssd is geschikt voor mijn laptop?

Welke SSD past in mijn laptop? De SSD moet de huidige harde schijf in je laptop vervangen en dus dezelfde eigenschappen hebben. In principe gaat het dan om een form factor 2.5″ met SATA aansluiting. In de Tweakers pricewatch filter je dan op SSD-formaat 2.5″ en vink je SATA-600 (snelste) aan. Men kan zich ook afvragen: kan een sata-600 op een sata-300? Nee dat kan niet. Wat wel kan is de sata-600 ssd op je sata-300 aansluiting te gebruiken. Hij is dan weliswaar niet op z'n snelst maar daar zul je op een gewoon werkstation toch niets van merken. De geadverteerde snelheden zijn de sequentiële snelheden die je maar zeer zelden zult gebruiken.

Wat is het verschil tussen SATA 150 300 en 600?

SATA 150, 300 en 600 verwijzen naar de gegevensoverdrachtsnelheden voor de Serial ATA-bus. SATA 150 heeft een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 150 MB/s, SATA 300 heeft een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 300 MB/s en SATA 600 heeft een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 600 MB/s. Mensen vragen ook: wat is de snelste harde schijf? De snelste harde schijf is die met de kortste zoektijd. De zoektijd is de tijd die de schijf nodig heeft om de gewenste gegevens te vinden. De snelheid van de harde schijf wordt ook bepaald door de rotatiesnelheid. De rotatiesnelheid is het aantal keren dat de platen in de schijf draaien per minuut.

Dienovereenkomstig, hoeveel ruimte heb ik nog op mijn harde schijf?

Klik in het Navigatievenster aan de linkerkant op Deze pc. Onder 'Apparaten en stations' staat per schijf hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. Onder de schijf staat een balk, die deels blauw is. Dat blauwe deel toont aan hoe vol de schijf al zit. Men kan zich ook afvragen: hoeveel harde schijf heb ik nodig? Wanneer je vooral tekstbestanden gaat bewaren en foto's, dan volstaat 1 TB aan opslagruimte. Wil je echter veel films, games en andere grote bestanden bewaren op je pc, dan is het verstandig om minimaal 2 TB aan opslagruimte te reserveren in je computer.

Welke harde schijf heeft mijn laptop?

Er zijn twee formaten interne harde schijven: 2,5 inch en 3,5 inch. De 2,5 inch harde schijf wordt vooral gebruikt in laptops, omdat ze vaak minder energie verbruiken en koeler zijn. De 3,5 inch harde schijf wordt gebruikt in desktops en NAS systemen. Deze hebben vaak een grote opslagcapaciteit. Hoe sluit ik harde schijf aan? Er zijn vier basisstappen voor het aansluiten van een harde schijf:
1. Schakel uw computer uit en koppel alle kabels los.
2. Zoek een beschikbare SATA-poort op uw moederbord en steek de harde schijf er voorzichtig in.
3. Bevestig de harde schijf aan het chassis met schroeven.
4. Sluit alle kabels weer aan op uw computer en zet hem aan.

Hoe voeg je een nieuwe harde schijf toe?

Een nieuwe harde schijf toevoegen is een vrij eenvoudig proces, en er zijn een paar verschillende manieren om het te doen, afhankelijk van uw behoeften. Als u gewoon een extra schijf wilt toevoegen voor meer opslagruimte, dan kunt u deze gewoon op uw computer aansluiten en formatteren. Als u de nieuwe schijf echter wilt gebruiken als uw belangrijkste opslagschijf, dan moet u deze in uw computer installeren en vervolgens formatteren.
Het eerste wat u moet doen is uitzoeken wat voor soort harde schijf u nodig hebt. Er zijn drie hoofdtypen: IDE, SATA en SCSI. IDE-schijven zijn de oudste en meest elementaire, en ze zijn meestal het goedkoopst. SATA-schijven zijn sneller en gebruikelijker, en SCSI-schijven zijn nog sneller maar duurder.
Als u eenmaal weet wat voor schijf u nodig hebt, is het tijd om deze te installeren. Als u gewoon een extra schijf voor opslag toevoegt, kunt u deze meestal gewoon met een eenvoudige datakabel op uw computer aansluiten. Voor SATA- en SCSI-schijven is meestal ook een stroomkabel nodig, omdat ze meer stroom gebruiken dan IDE-schijven.
Zodra alles is aangesloten, moet u de schijf formatteren zodat uw computer hem kan gebruiken. Dit is een vrij eenvoudig proces, en u kunt het meestal direct vanuit het besturingssysteem van uw computer doen.
Dat is alles! Een nieuwe harde schijf toevoegen is een vrij eenvoudig proces, dat niet meer dan een paar minuten in beslag zou moeten nemen.

Door Nidia Seate

Hoe snel is internet via satelliet? :: Welke SATA kabel heb ik nodig?
Handige links