Huis > H > Hoe Een Screenshot Maken Op Laptop?

Hoe een screenshot maken op laptop?

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een PowerPoint presentatie maken?

Als u een nieuwe presentatie wilt maken, kiest u de optie lege presentatie. Kies een van de sjablonen als u een kant-en-klaar ontwerp wilt gebruiken.

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen?

Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.
Vervolgens, waar vind je screenshots terug pc? Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen.

Hoe maak je een screenshot op Windows 11?

Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken in Windows 11. De eenvoudigste manier is om de Snipping Tool te gebruiken. Om het knipselgereedschap te starten, kunt u het zoeken in het menu Start of het vinden in de map Accessoires in de lijst Alle programma's.
Zodra het knipselgereedschap is geopend, ziet u een interface met verschillende opties. De eerste optie is om een schermvullende schermafbeelding te maken. Om een schermvullende schermafbeelding te maken, klikt u op de knop "Nieuw" en vervolgens op "Schermvullende knipsel".
De tweede optie is om een schermafdruk te maken van een specifiek venster. Om een schermafdruk van een specifiek venster te maken, klikt u op de knop "Nieuw" en vervolgens op "Venstersnip".
De derde optie is om een screenshot te maken van een specifiek gebied. Om een screenshot te maken van een specifiek gebied, klik je op de knop "Nieuw" en vervolgens op "Rechthoekig knippen".
Zodra u het type screenshot hebt geselecteerd dat u wilt maken, kunt u met het knipgereedschap het gebied selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd, wordt het screenshot opgeslagen op uw klembord. Hoe maak je een screenshot zonder Print Screen? Er zijn een paar manieren om screenshots te maken zonder de Print Screen knop te gebruiken.
Eén manier is het gebruik van de Snipping Tool. Dit is een ingebouwde Windows app waarmee je een deel van je scherm kunt selecteren om vast te leggen. U kunt het Knipselgereedschap starten door het te zoeken in het Startmenu.
Een andere manier is om de sneltoets Windows-toets + Shift + S te gebruiken. Hiermee start u het knipselprogramma in Windows 10, of krijgt u een selecteerbaar gebied om een schermafbeelding te maken in Windows 8.
Tot slot kunt u de ingebouwde Game Bar in Windows 10 gebruiken om screenshots te maken van uw games. Open hiervoor de Game Bar door op Windows-toets + G te drukken en druk vervolgens op het camerapictogram om een screenshot te maken.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen?

Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster. Waarom kan ik geen Print Screen maken? Er kan een probleem met het afdrukscherm optreden als gevolg van hardwareproblemen (probleem met toetsenbordstuurprogramma of de sleutel werkt niet) of sommige softwareproblemen (functionele toetsmodus, software die op de achtergrond wordt uitgevoerd).

Dienovereenkomstig, hoe maak je een screenshot op een acer laptop?

De screenshot van het scherm maak je door simpelweg op de Print Screen toets te drukken. Staat Print Screen in het blauw? Druk dan tegelijkertijd op de Fn- en Print Screen toets. Je ziet niets gebeuren, maar de schermafbeelding is nu gemaakt. Hoe maak je een screenshot op een macbook pro? Er zijn twee manieren om een screenshot te maken op een macbook pro. De eerste manier is om de sneltoets te gebruiken: Command + Shift + 3. Dit maakt een screenshot van het hele scherm en slaat het op het bureaublad op. De tweede manier is om de sneltoets te gebruiken: Command + Shift + 4. Hiermee maakt u een schermafdruk van een geselecteerd gebied en slaat u deze op het bureaublad op.

Trouwens, hoe maak je een screenshot op je mobiel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een screenshot te maken op een mobiel apparaat. Eén manier is om de aan/uit-knop en de volume-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Een andere manier is om de aan/uit-knop en de home-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Sommige apparaten hebben ook een snelkoppeling in de meldingslade waarmee je een schermafbeelding kunt maken.

Door Patrizius

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je je toetsenbord van Qwerty naar Azerty Chromebook? :: Hoe kan ik mijn screenshots vinden?
Handige links