Huis > H > Hoe Werkt Sha-256?

Hoe werkt Sha-256?

De omvorming van de ene string naar de andere wordt gedaan door middel van een hashing algoritme. Bitcoin gebruikt bijvoorbeeld het SHA-256 algoritme, waar SHA staat voor Secure Hashing Algorithm. Zo'n algoritme zorgt ervoor dat de blockchain veilig blijft.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Vervolgens, wat is sha512?

SHA-1, SHA-224, SHA-256, SHA-384 en SHA-512 zijn de verplichte veilige hashfuncties voor gebruik in federale toepassingen in de V.S., inclusief gebruik door andere cryptografische algoritmen en protocollen, voor de beveiliging van gevoelige niet-geclassificeerde informatie. Men kan zich ook afvragen: wat is het nut van een hashcode? Een hashfunctie of hashalgoritme is in de informatica een algoritme dat invoer uit een breed domein van waarden omzet in een meestal kleiner bereik, meestal een deelverzameling van de gehele getallen. De uitvoer van een hashalgoritme wordt de hash, hashcode of digest van de invoer genoemd.

Hoe werkt MD5?

MD5 neemt een bericht van willekeurige lengte en produceert een 128-bits berichtentest. De invoer wordt verwerkt in blokken van 512 bits, waarbij elk blok 64 verwerkingsronden vereist. Het bericht wordt opgevuld zodat de lengte ervan deelbaar is door 512. De opvulling bestaat uit een enkel 1-bit, gevolgd door zoveel 0-bits als nodig zijn om de lengte van het bericht een veelvoud van 512 te maken. Het resulterende bericht wordt dan verdeeld in 16 32-bits woorden, M[i], voor i in 0..15.
Er worden vier functies gebruikt in de verwerkingsronden, die elk werken op een 32-bits woord.
F(x,y,z) = ((x) & (y)) | (~(x) & (z))
G(x,y,z) = ((x) & (z)) | ((y) & ~(z))
H(x,y,z) = (x) ^ (y) ^ (z)
I(x,y,z) = (y) ^ ((x) | ~(z))
Voor elk blok worden 16 rondes uitgevoerd, waarbij voor elke ronde een andere functie wordt gebruikt. De functies en de volgorde waarin ze worden toegepast zijn:
F G H I
G F H I
H G F I
I H G F
F G H I
G F H I
H G F I
I H G F
F G H I
G F H I
H G F I
I H G F
F G H I
G F H I
H G F I
I H G F
F G H I
G F H I
H G F I
I H G F
Na elke ronde, worden de vier 32-bit woorden gecombineerd tot Dienovereenkomstig, wat is password hash? Een wachtwoordhash is een eenrichtingscryptografische functie die een willekeurig blok gegevens en een geheime sleutel als invoer neemt, en een alfanumerieke tekenreeks van vaste grootte uitvoert. De uitvoerstring wordt de hashwaarde genoemd, of eenvoudigweg de hash.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Wat is hashing?

Hashing is een cryptografische bewerking om gegevens onomkeerbaar te verhaspelen. Hashing wordt gebruik om wachtwoorden zo op te slaan dat ze na een datalek moeilijker te misbruiken zijn. Wat is een hash bestand? (Een hash-waarde (of hashes) is het best te vergelijken met een digitale vingerafdruk. Het identificeert iedere tekstreeks of bestand via een reeks getallen. Als twee bestanden of tekenreeksen dezelfde hash-waarde hebben dan kan je er (bijna) zeker van zijn dat ze identiek zijn.

Wat is het belang van een MD5 waarde?

MD5 is eerder als internetstandaard gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren tegen onbedoelde corruptie. MD5 werd door Ronald Rivest in 1991 ontworpen om de eerdere hashfunctie MD4 te vervangen. Men kan zich ook afvragen: wat zijn de nadelen van een hash-functie? Het grootste nadeel van een hashfunctie is dat ze niet omkeerbaar is. Dit betekent dat je de uitvoer van een hashfunctie niet kunt "decoderen" om de oorspronkelijke invoer te vinden. Hashfuncties zijn ook kwetsbaar voor "botsingen", wanneer twee verschillende inputs dezelfde output opleveren. Hoewel dit voor de meeste toepassingen geen groot probleem is, kan het in sommige gevallen een probleem zijn.

Dienovereenkomstig, wat is een hash totaal?

Een hashtotaal is een controlesomberekening die wordt gebruikt om de integriteit van een bestand te verifiëren. Hash-totalen worden meestal gegenereerd met behulp van een wiskundig algoritme, zoals een cyclische redundantiecontrole (CRC). Het resulterende hash-totaal is typisch een klein aantal bytes dat kan worden vergeleken met een eerder berekend hash-totaal om te verifiëren dat het bestand niet is gewijzigd.

Door Oona Kalawati

Vergelijkbare artikelen

Wat is sha512? :: Wat zijn volgens jou de voordelen van een hash-functie noem 2 voordelen?
Handige links