Huis > H > Hoe Ziet Een Apa Bronvermelding Eruit?

Hoe ziet een APA bronvermelding eruit?

Je zet de auteurs van een bron dus niet op alfabetische volgorde. Je begint altijd met de achternaam van de auteur gevolgd door een komma en hierna de voorletters van de voornamen van de auteur. Als een bron meerdere auteurs heeft, gebruik je een komma tussen de auteurs.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom ziet niet iedereen mijn berichten op Facebook?

Waarom ziet niet iedereen mijn updates? Niet iedereen zit te wachten op alle posts uit zijn netwerk, aldus Facebook. Om de gebruiker te beschermen, is er een systeem opgezet dat alle posts filtert van vrienden en bedrijven die je volgt.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een figuur apa?

APA-opmaak voor figuren

  1. Het figuurnummer wordt dikgedrukt en komt boven het figuur te staan.
  2. De titel van het figuur wordt onder het nummer geplaatst (schuingedrukt en met een hoofdletter voor het eerste woord en alle kernwoorden (title case)).
Bovendien, hoe blokcitaat? Er zijn drie hoofdregels voor citaten in APA-stijl:
  1. Als het citaat minder dan 40 woorden bevat, plaats je het tussen dubbele aanhalingstekens.
  2. Als het citaat 40 woorden of meer bevat, format je het als een blokcitaat.
  3. Voeg de auteur, het jaar en het paginanummer toe aan de verwijzing in de tekst.

Dienovereenkomstig, hoe verwijs je naar een website zonder auteur?

Als een website geen auteur heeft, kunt u ernaar verwijzen met de titel. Wat is een internetbron? Een internetbron is elk gegeven dat toegankelijk is via het internet. Dit omvat websites, databases, bestanden en al het andere dat via een webbrowser toegankelijk is.

Gerelateerde artikelen

Hoe ziet een AZERTY toetsenbord eruit?

AZERTY is een systeem van indeling van de toetsen op toetsenborden en schrijfmachines, waarbij de eerste rij letters begint met de A, Z, E, R, T en Y. Het is de meest voorkomende indeling in zowel Belgiƫ als Frankrijk.

Hoe doe je een correcte bronvermelding?

Basisregel: Achternaam auteur, voorletter(s) (Publicatiejaar of update). Titel van het document of de website. Geraadpleegd op dag maand jaar, adres website. Basisregel: Achternaam auteur, voorletter(s) (Publicatiedatum). Mensen vragen ook: hoe werkt een bronnenlijst? Hoe vermeld je bronnen? Bronvermelding bestaat uit twee stappen: Aan het eind van je verslag neem je een lijst op met de volledige vermelding van alle bronnen die je hebt gebruikt, de bronnenlijst ofwel literatuurlijst. In de tekst maak je elke keer als je een bron aanhaalt een korte verwijzing naar die bron.

Daarvan, hoe zet je een bron in de tekst?

Als in de tekst van een werkstuk een bron letterlijk geciteerd wordt (of beschreven) kan ook op die plaats de bron vermeld worden. Die bron staat al uitgebreid beschreven in de bronnenlijst, daarom kan hier volstaan worden met een verwijzing tussen haakjes, direct achter het citaat of de parafrase. Hoe verwijs ik naar een figuur? Figuur verwijzen
Om een figuur te verwijzen, gebruik je de volgende syntaxis:
\begin{figure}[hbt!] \centering \includegraphics[width=\textwidth]{figuur.png} \caption{Een voorbeeldfiguur} \label{fig:label} \end{figure}
In de bovenstaande code staat de volgende:
\begin{figure} - geeft aan dat je een figuur wilt toevoegen
[hbt!] - geeft de opties voor de plaatsing van de figuur (h = hierna, b = onderaan, t = bovenaan, ! = forceer)
\centering - zorgt ervoor dat de figuur in het midden staat
\includegraphics[width=\textwidth]{figuur.png} - geeft de locatie van de afbeelding op (in dit geval: figuur.png) en de breedte van de afbeelding (\textwidth)
\caption{Een voorbeeldfiguur} - geeft de bijschrift van de figuur
\label{fig:label} - geeft de label van de figuur (dit is nodig om de figuur te kunnen verwijzen)
Om vervolgens naar de figuur te verwijzen, gebruik je de volgende syntaxis:
Figuur \ref{fig:label} toont...

Mensen vragen ook: hoe verwijzen naar een figuur?

In een werkstuk of wetenschappelijk artikel wordt vaak gebruik gemaakt van figuurverwijzingen. Dit is een verwijzing naar een afbeelding, tabel of grafiek die in het document staat. De verwijzing naar de figuur wordt meestal in de tekst gemaakt, bijvoorbeeld: "Zoals te zien is in figuur 1 ...". In sommige gevallen kan het echter nodig zijn om de verwijzing naar de figuur in een voetnoot of eindnota te maken.

Door Urquhart

Vergelijkbare artikelen

Hoe een Figurenlijst maken in Word? :: Waar zet je de bronvermelding?
Handige links