Huis > W > Wat Is Een Barcodenummer?

Wat is een Barcodenummer?

Streepjescode of barcode is een opeenvolging van lijnen die een code representeert die door een scanner gelezen kan worden. Afhankelijk van het coderingssysteem kan deze code uitsluitend uit cijfers bestaan, of uit een combinatie van cijfers, letters en leestekens.

Lees verder

Vervolgens, welke streepjescode heeft nederland?

Producten van Nederlandse bedrijven worden aangeduid met de cijfers 87, Belgische en Luxemburgse producten met de cijfers 54. Duitsland echter heeft de cijfers 400 tot en met 440 toegewezen gekregen, Frankrijk de cijfers 30 tot en met 37 enz. Het al dan niet voorkomen van spaties in de code speelt géén rol. Vervolgens, hoe ontcijfer je een barcode? Waar je op moet letten

Deze streepjes kunnen door een scanner met rode laserstralen worden gelezen. Wanneer je een barcode gebruikt, dan is het belangrijk dat je je aan bepaalde spelregels houdt. Alleen dan kan je barcode goed en snel gescand worden.

Hoeveel streepjescode zijn er?

Er zijn vier hoofdtypen streepjescodes:
1. UPC (Universal Product Code)
2. EAN (International Article Number)
3. Code 128
4. QR code (Quick Response code)
UPC codes zijn de meest voorkomende en zijn te vinden op producten in de Verenigde Staten en Canada. EAN-codes lijken op UPC-codes maar worden vooral in Europa gebruikt. Code 128 is een veelzijdigere streepjescode die meer informatie kan coderen dan UPC- of EAN-codes. QR-codes zijn tweedimensionale streepjescodes die meer informatie kunnen opslaan dan traditionele streepjescodes en gelezen kunnen worden door smartphones. Dit in overweging nemend, is een ean nummer uniek? Een EAN-nummer is een 13-cijferige code die wordt gebruikt om internationaal verkochte producten te identificeren. De code bestaat uit drie delen: het eerste deel is de landcode, het tweede deel is de code van de fabrikant en het derde deel is de productcode. De code is uniek voor het product en wordt gebruikt om de voorraad en de verkoop te volgen.

Dienovereenkomstig, waar vind ik mijn ean nummer?

U vindt uw EAN-code (achttien cijfers - beginnend met 54144) op uw energiefactuur, of door te bellen naar uw netbeheerder. Als u zowel gas- als elektriciteitsklant bent, hebt u 2 EAN-codes: 1 voor elektriciteit, en 1 voor gas. Dienovereenkomstig, wat geven de eerste 2 cijfers van een barcode aan? De eerste twee getallen van de code staan voor het land waar het product vandaan komt; 2. De daaropvolgende vijf getallen staan voor het bedrijf waar het product vandaan komt; 3.

Je kunt ook vragen welk land is 87?

00 - 13USA and Canada
869Turkey
87Netherlands
880South Korea
885Thailand
Daarvan, wat is het verschil tussen gtin en ean? GTIN (Global Trade Item Number) is een unieke identificatiecode voor producten. GTIN's kunnen 8, 12, 13 of 14 cijfers lang zijn.
EAN (European Article Number) is een subset van GTIN's die in Europa worden gebruikt. EAN's zijn 8 of 13 cijfers lang.

Hoe oud is de streepjescode?

De eerste streepjescode werd in 1952 in de Verenigde Staten gepatenteerd door twee uitvinders, Bernard Silver en Norman Woodland. Het streepjescodesysteem werd echter pas commercieel gebruikt in 1974, toen de eerste streepjescodescanner werd uitgevonden.

Door Cicenia Muscarella

Hoe hoog moet een barcode zijn? :: Hoe werkt een dipool antenne?
Handige links