Huis > H > Hoe Weet Je Of Een Lens Op Je Camera Past?

Hoe weet je of een lens op je camera past?

Controleer je 'mount'

Een lens moet aansluiten op de lensbevestiging ('mount') van een camera. Sommige cameramerken hebben er meerdere. Zo heeft Sony de zogeheten A-mount en de kleinere E-mount. Dus als je een Sony systeemcamera koopt, heb je óf het ene type óf het andere type.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe weet ik wat mijn engel nummer is?

De engelen vertellen het je als je de nummers ziet.

Dienovereenkomstig, wat is beter tamron of sigma?

Dan kan je kiezen tussen de Sigma Contemporary lens en de Tamron G2 beide lenzen die heel wat aankunnen maar iets duurder zijn dan de eerste editie Tamron. Als je echt de hoogste kwaliteit en opties wil voor bijvoorbeeld professioneel sportfotografie dan past de Sigma Sport misschien wel het beste bij jou. Bovendien, welke lens heb ik nodig canon?

NrModelLensvatting
1Canon RF 400mm f/2.8L IS USMRF
2Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USMRF
3Canon RF 800mm f/11 IS STMRF
4Canon EF 500mm f/4.0L IS II USMEF/EF-s

Dit in overweging nemend, wat kan je met een 18 55 mm lens?

Een 18 55 mm lens is een veelzijdige lens die kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan fotografiegenres, waaronder landschaps-, portret- en straatfotografie. Dit objectief is ook een goede keuze voor het maken van video-opnamen, omdat het een breed gezichtsveld en een geringe scherptediepte biedt. En nog een vraag, waar moet je op letten bij het kopen van een lens? Bij de aankoop van een lens moet met veel dingen rekening worden gehouden. Het eerste is het formaat van de camera. Er zijn drie belangrijke cameraformaten: full-frame, APS-C en micro four-thirds. Full-frame camera's hebben sensoren die even groot zijn als een 35mm filmframe, terwijl APS-C sensoren ongeveer half zo groot zijn. Micro four-thirds sensors zijn nog kleiner, ongeveer een kwart van de grootte van een 35mm frame.
Het tweede waar u rekening mee moet houden is de brandpuntsafstand van de lens. De brandpuntsafstand is de afstand van de lens tot de sensor, en wordt gemeten in millimeters. Een lens met een kortere brandpuntsafstand heeft een breder gezichtsveld, terwijl een lens met een langere brandpuntsafstand een smaller gezichtsveld heeft.
Het derde punt van overweging is het diafragma van de lens. Het diafragma is de opening in de lens waardoor het licht valt. Het wordt gemeten in f-stops, en hoe lager het f-stop nummer, hoe breder het diafragma. Een groter diafragma laat meer licht door, wat handig is in situaties met weinig licht.
Tot slot moet u rekening houden met het type lens. Er zijn veel verschillende soorten lenzen beschikbaar, waaronder prime lenzen, zoomlenzen en macrolenzen. Prime lenzen hebben een vaste brandpuntsafstand, terwijl zoomlenzen een variabele brandpuntsafstand hebben. Macrolenzen zijn ontworpen voor close-up fotografie.
Bij de aankoop van een lens is het belangrijk rekening te houden met het formaat van de camera, de brandpuntsafstand, het diafragma en het type lens.

Gerelateerde artikelen

Hoe weet ik of mijn nummer is geblokkeerd?

Als u een persoon belt die u heeft geblokkeerd, hoort u een enkele kiestoon gevolgd door een voicemail. Zonder kiestoon kan de voicemail direct worden geactiveerd.

Dienovereenkomstig, hoe weet ik welke lens ik heb?

Bedenk welke lens bij jouw gebruikssituatie past

Ga dan voor een telephoto lens van bijvoorbeeld 100-400mm. Fotografeer je vaak in donkere situaties? Kies dan een lens met een groot maximaal diafragma voor meer lichtinval, zoals f/1.2 of f/1.8. Voor portretfotografie gebruik je een lens van 35mm of 50mm.
Waarom een 35mm lens? De 35mm lens wordt vaak gezien als de meer veelzijdige lens. Een 35mm lens heeft een weider beeld en kan dus meer 'zien', dit is bijvoorbeeld erg handig als je foto's wilt maken in een kleine ruimte. Hij is geschikt voor bijvoorbeeld portretfotografie aangezien je meer van je onderwerp op de foto krijgt.

Hoeveel mm lens heb ik nodig?

Wil je een portret maken van een persoon dan zal de juiste lens ergens tussen 70 en 100mm zitten. Omdat dit gebied de minste kans op vervorming (distortion) biedt. Andere brandpunten geven vaak vervorming in het gezicht door het te breed of te uitgerekt weer te geven, afhankelijk van de lens die je op de camera hebt. Wat dit betreft, hoe goed zijn sigma lenzen? Sigma lenzen zijn erg goed. Ze zijn goed gebouwd, hebben een uitstekende beeldkwaliteit en zijn over het algemeen zeer betaalbaar.

Welk objectief voor portretfotografie?

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, waaronder het soort portretfotografie waarin je geïnteresseerd bent, de hoeveelheid geld die je bereid bent uit te geven en het type camera dat je gebruikt.
Als je net begint met portretfotografie of een klein budget hebt, is een 50 mm-objectief een goede optie. Dit type lens staat bekend om zijn scherpe beelden en is bovendien relatief goedkoop.
Als je bereid bent wat meer geld uit te geven, is een 85 mm lens een goede keuze voor portretfotografie. Dit type lens produceert nog scherpere beelden en geeft je ook de mogelijkheid om ondiepe scherptediepte-effecten te creëren.
Als je een full-frame camera gebruikt, is een 135 mm lens een goede optie voor portretfotografie. Dit type lens staat bekend om zijn vermogen om zeer scherpe beelden te produceren, en het geeft je ook de mogelijkheid om ondiepe scherptediepte-effecten te creëren.

Door Yim Fausnaughtjr

Vergelijkbare artikelen

Welke objectieven voor full frame? :: Wat is de beste 4K HDMI kabel?
Handige links