Huis > H > Hoe Aftakken Van Stopcontact?

Hoe aftakken van stopcontact?

Afbakenen van de inbouwplaats van het stopcontact

In een droge ruimte moet de middenlijn van het potje zich op minimum 15cm van het vloeroppervlak bevinden. In een vochtige ruimte is dit zelfs 25cm. Wenst u een tweevoudig of een drievoudig stopcontact te plaatsen, houd dan rekening met de opstelling.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan ik van een lichtschakelaar er een stopcontact bij maken?

Je hoeft alleen maar de juiste draden aan de doos te leveren. Aarde is geel/groen, fase bruin en nul.

Hoeveel stopcontacten kun je doorlussen?

Afhankelijk van het aantal eindgroepen (in de meterkast): bij 3 eindgroepen mag je in eerste aanleg 15 aansluitpunten hebben en dat mag uitgebreid worden naar 18 aansluitpunten i.e. WCD's + schakelaars. Bij 4 of meer groepen is dat 18 en uit te breiden naar 21. Hoeveel stopcontacten mag je naast elkaar plaatsen? Je mag maximum 4 stopcontacten naast elkaar hebben en maximaal 8 (enkele of meervoudige) per kring.

Wat dit betreft, kan je van 1 stopcontact 2 maken?

Ja, u kunt van één stopcontact twee stopcontacten maken door een splitter te gebruiken. Wat dit betreft, hoeveel stopcontacten en lichtpunten op 1 kring? De National Electrical Code (NEC) stelt geen limiet aan het aantal stopcontacten of lichtpunten op één circuit. Er zijn echter andere overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van het aantal stopcontacten of lichtpunten op één circuit. De NEC stelt specifieke eisen aan de grootte van de draad en de grootte van de stroomonderbreker die voor elk circuit moeten worden gebruikt. De grootte van de draad en de grootte van de stroomonderbreker worden bepaald door de hoeveelheid stroom die door het circuit zal vloeien. De NEC stelt ook eisen aan de afstand tussen stopcontacten en lichtpunten op een circuit. De stopcontacten en lichtpunten moeten zo worden geplaatst dat ze gelijkmatig verdeeld zijn over het gebied dat door het circuit wordt bediend.

Gerelateerde artikelen

Kan de Chromecast in het stopcontact blijven?

10. Moet het apparaat worden aangesloten op het stopcontact? U kunt de oude versie van de Chromecast nog steeds gebruiken om uw televisie van stroom te voorzien. Een stopcontact is vereist voor de versies die 4k aankunnen.

Dienovereenkomstig, kan je van een schakelaar een stopcontact maken?

Tussen de centraaldoos en de schakelaar aan de muur moet je de bestaande draden weghalen en er 3 draden voor in de plaats trekken: bruin, blauw en groen/geel. Die moet je op de draden met dezelfde kleur lassen in de centraaldoos. Daarmee kun je dan je WCD aan de muur realiseren. Hoeveel lassen achter elkaar? Je mag maximaal 2 dozen doorlassen. Het maakt geen verschil of je ze met doppen oplast of op de klemmen doorlast.

Dus, wat is doorlussen elektra?

Kort en goed: alle kabels die samen op 1 zekering aankomen mag je doorlussen. Op die manier ga je maar met 1 kabel in je zekeringkast aankomen. Het geheel zal veel overzichtelijker zijn ook. Dienovereenkomstig, hoeveel centraaldozen achter elkaar? Er zijn meestal negen middelste vakjes op een rij.

Vervolgens, hoeveel wandcontactdozen per m2?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat dit afhangt van de specifieke behoeften van de ruimte. Als algemene vuistregel geldt echter dat u moet uitgaan van één wandcontactdoos per 3-4 vierkante meter.

Door Maryjo

Vergelijkbare artikelen

Hoe meerdere stopcontacten aansluiten? :: Hoe stopcontacten aanduiden op plan?
Handige links