Huis > H > Hoe Werkt Sudo?

Hoe werkt sudo?

Sudo gebruiken

Om als deze (niet-root) gebruiker commando's als root-gebruiker uit te kunnen voeren, wordt gebruik gemaakt van het 'Sudo'-commando, wat staat voor 'super user do'. Er wordt vervolgens om een wachtwoord van de root-gebruiker gevraagd voor het commando daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Wat is sudo apt?

Het gebruik van sudo is in de meeste gevallen heel gemakkelijk, je geeft gewoon sudo gevolgd door het commando dat je als root wil uitvoeren. sudo apt update bijvoorbeeld zal de lijst met beschikbare pakketten updaten en indien er updates beschikbaar zijn zal apt dit melden. Dienovereenkomstig, wat is mijn sudo wachtwoord? Er is geen sudo-wachtwoord. sudo vereist dat gebruikers zich standaard authenticeren met een wachtwoord.

Wat is root in Linux?

Root is de meest bevoorrechte gebruiker in een Linux-systeem. De root-gebruiker heeft volledige toegang tot alle bestanden en mappen, en kan elke actie op het systeem uitvoeren.

Door Grosvenor

Vergelijkbare artikelen

Waar kan ik The Suicide Squad kijken? :: Heeft een subwoofer zin?
Handige links