Huis > W > Wat Is Een Tekstomloop?

Wat is een tekstomloop?

Vaak komt er een onderschrift bij de foto. Als het tekstkader van het onderschrift te dicht bij deze foto staat dan laat InDesign de tekst niet zien. De tekstomloop duwt deze tekst dus weg.

Lees verder

Hoe werkt Padtekst InDesign?

Een effect op padtekst toepassen

  1. Selecteer de padtekst met de tool Selecteren of de tool Tekst.
  2. Kies Tekst > Padtekst > Opties of dubbelklik op de tool Padtekst.
  3. Kies een van de volgende opties in het menu Effect en klik op OK:
Hoe maak je een kader in InDesign? Klik rechtsboven in het palet om het 'flyout menu' te openen en selecteer 'Lijnstijlen' . Klik op 'Nieuw'. Teken een kader met een van de tekengereedschappen en geef deze een lijn in de zojuist gemaakte lijnstijl. InDesign zet netjes een stippellijn om het kader heen.

Hoe kan ik tekst rond laten lopen?

Er zijn een paar manieren om tekst cirkelvormig te maken. Eén manier is om de CSS eigenschap border-radius te gebruiken. Hierdoor lijkt het alsof de tekst in een cirkel staat. Een andere manier om tekst cirkelvormig te maken is door de CSS eigenschap clip-path te gebruiken. Hierdoor lijkt het alsof de tekst uit een cirkel is gesneden. Wat is een Tekstkader? Een tekstkader is een object waarmee tekst kan worden ingevoerd en opgemaakt binnen een document. Een tekstkader kan handmatig of met behulp van een tekstkadergereedschap worden gemaakt. Eenmaal gemaakt, kan een tekstkader naar wens worden verplaatst, aangepast en opgemaakt. Tekstkaders worden vaak gebruikt om kolommen tekst te maken of om tekstkaders te maken die andere objecten omringen.

Dit in overweging nemend, hoe maak je een driehoek in indesign?

Selecteer een vorm. Ga dan naar het Object-menu> Vorm omzetten en kies daar Rechthoek voor de rechthoek en Driehoek voor de driehoek. InDesign zet de vormen recht. Dit in overweging nemend, hoe zet je pagina nummers in indesign? Klik met de invoegpositie daar waar u het paginanummer wilt plaatsen en kies Tekst > Speciaal teken invoegen > Markeringen > Huidig paginanummer. Pas de stramienpagina toe op de documentpagina's waarop u de paginanummering wilt weergeven.

Hoe maak je een kader?

Afbeelding kader geven in Word

  1. Klik in het Lint op het tabblad Invoegen.
  2. Klik bij 'Illustraties' op Afbeeldingen.
  3. Blader naar de gewenste afbeelding en klik het aan.
  4. Klik op Invoegen.
  5. De afbeelding staat in het document.
  6. Bij 'Afbeeldingsstijlen' staan de opties voor het kader.
Hoe maak je een afbeelding groter in InDesign? Er zijn twee manieren om afbeeldingen groter te maken in InDesign.
1. Ga naar het menu "Object" en selecteer "Transformeren". Kies dan "Schaal" uit de opties. Je kunt een nieuwe breedte en hoogte voor de afbeelding invoeren.
2. Een andere optie is de afbeelding te selecteren en een van de hoekhandvatten te verslepen. Dit zal de breedte en hoogte proportioneel veranderen.

Dienovereenkomstig, hoe maak je vormen in indesign?

Om in InDesign vormen te maken, moet u het gereedschap Rechthoek, het gereedschap Ellips of het gereedschap Veelhoek gebruiken.
Met het gereedschap Rechthoek geselecteerd, klik en sleep je op je document om een rechthoek te tekenen. Om een vierkant te tekenen houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u klikt en sleept.
Met het gereedschap Ellips geselecteerd, klikt en sleept u op uw document om een cirkel te tekenen. Als u een perfecte cirkel wilt tekenen, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u klikt en sleept.
Klik en sleep met het gereedschap Veelhoek op uw document om een veelhoek te tekenen. Als u een regelmatige veelhoek wilt tekenen, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u klikt en sleept. U kunt met het gereedschap Veelhoek ook sterren tekenen door te klikken en te slepen terwijl u de toets Alt (Windows) of Option (Mac) ingedrukt houdt.

Door Jaynes

Hoe maak ik een ronde tekst in Word? :: Hoe kan ik tekst in een afbeelding wijzigen?
Handige links