Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Variantie En Variatie?

Wat is het verschil tussen variantie en variatie?

De variantie is een maat voor spreiding (variatie). Letterlijk is de variantie het (bijna exact) gemiddelde van kwadratische verschillen tussen gemiddelde en individuele waarde.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Wat kan je met de variantie?

Het berekenen van de variantie geeft je de mogelijkheid om te meten wat de spreiding is van een reeks waarden -- de mate waarin een aantal waarden van elkaar verschillen. Variantie is één van de onderdelen van de kansverdeling en geeft de mate aan waarin waarden afwijken van het gemiddelde. Hoe hoger de variantie? De variantie is in de statistiek een maat voor de spreiding van een reeks waarden, dat wil zeggen de mate waarin de waarden onderling verschillen. Hoe groter de variantie, hoe meer de afzonderlijke waarden onderling verschillen, en dus ook hoe meer de waarden van het "gemiddelde" afwijken.

Hoe berekenen je variantie statistiek?

Er zijn een paar verschillende manieren om variantiestatistieken te berekenen. De meest gebruikelijke manier is om de variantieformule te gebruiken:
Variantie = (1/N) * som((x_i - gemiddelde)^2) waarbij N het aantal gegevenspunten is, x_i elk individueel gegevenspunt en gemiddelde het gemiddelde van de gegevensverzameling.
Een andere manier om de variantie te berekenen is door de standaardafwijkingsformule te gebruiken:
Variantie = (1/N) * som((x_i - gemiddelde)^2) waarbij N het aantal gegevenspunten is, x_i elk individueel gegevenspunt en gemiddelde het gemiddelde van de gegevensverzameling. De standaardafwijking is gewoon de vierkantswortel van de variantie.
Een andere manier om de variantie te berekenen is de volgende stappen:
1. bereken het gemiddelde van de gegevensverzameling
2. bereken voor elk gegevenspunt het verschil met het gemiddelde
3. kwadrateer elk van de verschillen
4. som alle gekwadrateerde verschillen op
5. deel de som door het aantal gegevenspunten
Dit zijn slechts enkele manieren om variantiestatistieken te berekenen. Wat zegt de variantie? De variantie is een maat voor de spreiding van een gegevensverzameling. Zij wordt berekend door de som te nemen van de gekwadrateerde afwijkingen van elk gegevenspunt van het gemiddelde, en dan te delen door het aantal gegevenspunten. De variantie kan worden beschouwd als het gemiddelde van de gekwadrateerde afwijkingen van het gemiddelde.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Waarom kwadraat bij variantie?

Omdat de standaardafwijking met de kwadraten werkt, zullen de grootste afwijkingen nog eens uitvergroot worden in de gehele berekening. De standaardafwijking houdt dus meer rekening met de uitschieters in je dataset. Meestal wordt dit als een voordeel ervaren. Je kunt ook vragen wat is de variatiecoëfficiënt? In de statistiek wordt de variatiecoëfficiënt gebruikt als relatieve spreidingsmaat, wat inhoudt dat de spreiding gemeten wordt ten opzichte van de verwachtingswaarde of het gemiddelde. De variatiecoëfficiënt is zowel gedefinieerd voor een steekproef als voor een populatie.

Wat is de Covariantie?

De covariantie is in de statistiek en kansrekening een parameter die bij twee toevalsvariabelen aangeeft in welke mate de beide toevalsvariabelen (lineair) met elkaar samenhangen. Wat betekent gelijke varianties? Gelijke variantie betekent dat twee of meer groepen dezelfde variantie hebben. Dit wordt ook wel homogeniteit van variantie genoemd.

Hoe weet je of varianties gelijk zijn?

Er zijn een paar statistische toetsen die kunnen worden gebruikt om te testen of twee varianties gelijk zijn, waaronder de F-toets en de chi-kwadraattoets. De F-toets wordt gebruikt om de variantie van twee normale verdelingen te vergelijken, terwijl de chi-kwadraattoets kan worden gebruikt om de variantie van twee willekeurige verdelingen te vergelijken.

Door Uird Fornerod

Vergelijkbare artikelen

Waaruit bestaat de totale variantie? :: Kan een USB 2.0 in een USB 3.0 poort?
Handige links