Huis > H > Hoe Werkt Verteller?

Hoe werkt verteller?

De Verteller is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. De stem van de Verteller leest tekst van het beeldscherm op. Denk aan teksten die op knoppen en dergelijke staan en aan de inhoud van vensters en de tekst op het scherm.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Je kunt ook vragen wat is verteller in windows 10?

Verteller is een schermlezer die in Windows 10 is ingebouwd. U hoeft dus niets te downloaden of te installeren. In deze handleiding wordt beschreven hoe u Verteller gebruikt met Windows zodat u apps kunt gaan gebruiken, surfen op het web en meer. Onder de inhoudsopgave is een sectie over de nieuwe opties in Verteller. Hoe laat je je computer voorlezen? Met Verteller kan tekst op het pc-beeldscherm hardop worden voorgelezen. Verteller beschrijft ook gebeurtenissen, zoals meldingen of agenda-afspraken, zodat u uw pc zonder beeldscherm kunt gebruiken. U kunt Verteller starten of stoppen door op de Windows-logotoets + Ctrl + Enter te drukken.

Dienovereenkomstig, hoe zet ik spraak uit?

Als u de spraakherkenning helemaal wilt uitschakelen, kunt u dat doen in de instellingen van uw toestel. Ga op een iPhone naar Instellingen > Privacy > Spraakherkenning en zet de schakelaar op Uit. Op een Android-toestel gaat u naar Instellingen > Stem > Spraakherkenning en zet u de schakelaar op Uit. Men kan zich ook afvragen: hoe iets laten voorlezen? Er zijn een paar manieren om iets te laten voorlezen. Eén manier is het gebruik van tekst-naar-spraak (TTS) software. Deze software zet tekst om in spraak, zodat de tekst die erin wordt getypt of geplakt hardop kan worden voorgelezen.
Een andere manier om iets voor te laten lezen is een schermlezer. Dit is software voor blinden en slechtzienden. Een schermlezer leest alles op het scherm voor, inclusief tekst, menu's en knoppen.
Tenslotte zijn er nog apparaten die gedrukte tekst kunnen voorlezen. Hiertoe behoren elektronische leesapparaten en draagbare documentscanners met optische tekenherkenning (OCR).

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Dienovereenkomstig, hoe zet je verteller aan?

Er zijn drie manieren om Verteller in of uit te schakelen:

  1. Druk in Windows 10 op de Windows-logotoets + Ctrl + Enter op uw toetsenbord.
  2. Selecteer in het aanmeldingsscherm de knop Toegankelijkheid in de rechterbenedenhoek en schakel de wisseltoets onder Verteller in.
Wat is verteller? verteller - Zelfstandignaamwoord 1. een persoon die vertelt 2. (letterkunde) in een verhaal diegene die vertelt welke gebeurtenissen er plaatsvinden ♢ Tijdens het toneelstuk praatte de verteller de delen van het verhaal aan elkaar.

Kan je word laten voorlezen?

Uitspreken is een ingebouwde functie in Word, Outlook, PowerPoint en OneNote. U kunt Uitspreken gebruiken om tekst hardop voor te laten lezen in de taal van uw versie van Office. Tekst-naar-spraak (TTS) is de functie waarmee op uw computer geschreven tekst kan worden afgespeeld als gesproken tekst. Hoe kan ik een PDF laten voorlezen? Er zijn een paar verschillende manieren om een PDF voor te laten lezen. Eén manier is het gebruik van een schermlezer, een softwareprogramma dat tekst voorleest. Er zijn verschillende schermlezers beschikbaar, zoals JAWS, NVDA en Window-Eyes. Een andere manier is het gebruik van een tekst-naar-spraak programma, dat tekst omzet in gesproken woorden. Er zijn verschillende tekst-naar-spraak programma's beschikbaar, zoals NaturalReader en Read Aloud.

Wat is TextAid?

TextAid is een teksthulpmiddel dat u helpt bij het schrijven. Het geeft suggesties voor spelling, grammatica en stijl en helpt u met uw onderzoek.

Door Hillie Hallett

Vergelijkbare artikelen

Hoe haal je spraakbediening uit op Samsung? :: Is vertaler iets voor mij?
Handige links