Huis > H > Hoe Snel Een Wachtwoord Te Kraken?

Hoe snel een wachtwoord te kraken?

Een wachtwoord van zes tekens is binnen 2 minuten gehackt

'Het hangt ervan af hoe snel je computer is', legt Fadi Mohsen uit. Hij is computerwetenschapper aan Rijksuniversiteit Groningen. Zijn studenten laat hij ook proberen om wachtwoorden te verzinnen en dan te hacken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is 300 Mbps snel?

Woon je in een studentenhuis? Dan kun je een internetsnelheid krijgen van 300 Mbit/s. Sommige apparaten kunnen niet sneller dan 50% van de internetsnelheid, terwijl je daar wel voor betaalt, dus hou daar rekening mee.

Je kunt ook vragen hoe kun je zien of je wachtwoord is gehackt?

Controleer zo of uw accountgegevens gelekt zijn:

  • Ga naar de site haveibeenpwned.com.
  • Klik op Email address.
  • Vul uw mailadres in.
  • Klik op de knop Pwnd.
  • Verschijnt een groene achtergrond met de tekst tekst 'Good news - no pwnage found!'? Goed nieuws!
  • Ziet u een rode achtergrond met de tekst 'Oh no - pwned!'?
Waar kan ik mijn wachtwoord vinden? Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Als je een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden wilt bekijken, ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome.

Hoe sterk is mijn wachtwoord test?

Er is geen definitief antwoord, omdat de sterkte van een wachtwoord van vele factoren afhangt. Enkele algemene richtlijnen zijn echter:
- De lengte van het wachtwoord: langere wachtwoorden zijn over het algemeen moeilijker te kraken dan kortere.
De complexiteit van het wachtwoord: wachtwoorden met een mix van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen zijn over het algemeen moeilijker te kraken dan wachtwoorden met alleen letters of cijfers.
De uniekheid van het wachtwoord: wachtwoorden die niet door anderen worden gebruikt of die niet gemakkelijk te raden zijn, zijn moeilijker te kraken. Hoe snel is een wachtwoord van 8 tekens middels brute force ongeveer te achterhalen? Aangenomen dat elk teken in een wachtwoord van 8 tekens elk van de 95 afdrukbare ASCII-tekens kan zijn, dan is het wachtwoord 96^8, ofwel 6.095.689.385.410.816 mogelijke combinaties.
Met moderne computers is het mogelijk om miljarden wachtwoordcombinaties per seconde te controleren. Dit betekent dat een wachtwoord van 8 tekens in minder dan een dag geforceerd kan worden.

Gerelateerde artikelen

Waar vind ik mijn 3DS wachtwoord?

De CVC-code staat op de achterkant van uw creditcard. Mastercard ID Check (3D Secure) kan worden gebruikt met een app of wachtwoord.

Hoe lang duurt brute force?

Indien men uitgaat van de 95 (alle karakters op het toetsenbord) dan duurt het reeds 956/3000000 = 245.030 seconden, wat overeenkomt met 68 uur. Indien men het wachtwoord 7 karakters lang maakt in plaats van 6, duurt het inmiddels 957/3000000 = 23277910 seconden, wat overeenkomt met 269 dagen. Bovendien, wat is pwned? ("Pwned" betekent dat je gehackt bent of je digitale veiligheid is geschonden – mocht je niet bekend zijn met de term.)

Trouwens, wat moet je doen als je gehackt bent?

Heeft u het vermoeden heeft dat uw computer of een van uw accounts gehackt is? Als u nog kunt inloggen bij uw account, verander dan direct uw wachtwoord. Zorg voor sterke wachtwoorden, bijvoorbeeld met hulp van een wachtwoordmanager. Controleer ook alle instellingen en gegevens. Hoe weet je of je gegevens zijn gelekt? Er zijn een paar manieren om te zien of uw gegevens zijn uitgelekt. Ten eerste kunt u controleren of uw persoonlijke gegevens zonder uw toestemming online zijn geplaatst. Dit kunt u doen door in een zoekmachine te zoeken naar uw naam, e-mailadres of andere persoonlijke gegevens. Als u uw gegevens op een website aantreft, zijn uw gegevens waarschijnlijk gelekt.
Een andere manier om te weten of uw gegevens zijn gelekt, is uw kredietrapport in de gaten te houden. Als u ongeoorloofde activiteiten op uw kredietrapport ziet, is het waarschijnlijk dat uw persoonlijke informatie is gecompromitteerd. U kunt ook uw bank- en creditcardafschriften controleren op ongewone activiteiten. Als u kosten ziet die u niet herkent, is het mogelijk dat uw financiële informatie is uitgelekt.
Als u vreest dat uw gegevens zijn uitgelekt, kunt u contact opnemen met de website of het bedrijf waar u denkt dat het lek zich heeft voorgedaan en hen vragen te bevestigen of het al dan niet om uw gegevens gaat. U kunt ook contact opnemen met de kredietbureaus en hen vragen een fraudewaarschuwing op uw kredietrapport te plaatsen. Dit zal schuldeisers laten weten dat zij extra stappen moeten ondernemen om uw identiteit te verifiëren voordat zij krediet op uw naam verstrekken.

Mensen vragen ook: wat is het wachtwoord van mijn e-mail?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat e-mailwachtwoorden variëren afhankelijk van de gebruikte e-maildienst. Enkele tips voor het herstellen van een vergeten e-mailwachtwoord zijn het controleren van de "Help"-sectie van het e-mailaccount, het zoeken naar instructies voor het opnieuw instellen van het wachtwoord bij de e-mailprovider en het gebruik van een wachtwoordbeheerder om het wachtwoord te achterhalen.

Door Sethi

Vergelijkbare artikelen

Waar vind ik mijn wachtwoorden op mijn iphone? :: Is mijn wachtwoord gekraakt?
Handige links