Huis > H > Hoe Snel Is Een Wachtwoord Van 8 Tekens Middels Brute Force Ongeveer Te Achterhalen?

Hoe snel is een wachtwoord van 8 tekens middels brute force ongeveer te achterhalen?

Niels Kootstra bekeek hoe lang iemand nodig heeft om via een brute force aanval verschillende wachtwoorden te kraken. Uiteindelijk kom het erop neer dat een wachtwoord wat gebruik maakt van 61 verschillende karakters (speciale tekens niet meegeteld) pas bij 8 karakters veilig is voor 1 maand.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is 300 Mbps snel?

Woon je in een studentenhuis? Dan kun je een internetsnelheid krijgen van 300 Mbit/s. Sommige apparaten kunnen niet sneller dan 50% van de internetsnelheid, terwijl je daar wel voor betaalt, dus hou daar rekening mee.

Wat is een veilige gebruikersnaam?

Uw gebruikersnaam moet eenvoudig genoeg zijn om te onthouden, maar moeilijk te raden. Gebruik nooit gemakkelijk te raden cijfers bij uw gebruikersnamen (bijvoorbeeld adres of geboortedatum). Gebruik niet uw burgerservicenummer of ID-nummer als uw gebruikersnaam. Hoe veilig is uw wachtwoord? Het allerbelangrijkste van een wachtwoord is de lengte van het wachtwoord. Daarom adviseren we ook vaak om een wachtwoordzin te gebruiken. Verzin een wachtwoord(zin) van tenminste 12 tekens. Een wachtwoord wordt sterker als je andere tekens gebruikt (cijfers, leestekens) maar lengte is altijd belangrijker.

Wat is een goed wachtwoord en hoe vaak moet je dat vernieuwen?

Een goed wachtwoord is moeilijk te raden en bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. U moet uw wachtwoord om de 3-6 maanden vernieuwen. Mensen vragen ook: hoe betrouwbaar is have i been pwned? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat Have I Been Pwned (HIBP) een dienst is die zich baseert op datalekken die al hebben plaatsgevonden - het kan toekomstige inbreuken niet voorkomen. HIBP biedt echter wel een waardevolle dienst door gebruikers in staat te stellen te controleren of hun e-mailadres of andere persoonlijke informatie is gecompromitteerd bij een datalek.

Gerelateerde artikelen

Waar vind ik mijn 3DS wachtwoord?

De CVC-code staat op de achterkant van uw creditcard. Mastercard ID Check (3D Secure) kan worden gebruikt met een app of wachtwoord.

Hoe veilig is Haveibeenpwned?

Gelukkig is er een simpele, maar effectieve manier om te checken of jouw accountsgegevens (on)veilig zijn. De gratis website Have I Been Pwned scant je inlogs en wachtwoorden namelijk in bekende datalekken, zodat jij – wanneer nodig – actie kan ondernemen. Have I Been Pwned steekt simpel in elkaar. Daarvan, hoe kan ik zien of mijn mail gehackt is? Een andere website waarop je kunt nagaan of je e-mail is gehackt, is haveibeenpwned.com. Het woord 'pwned' wordt op het internet en onder gamers veel gebruikt en is slang voor 'owned'.

Wat als je Google account gehackt is?

Gehackte accounts identificeren en herstellen

  • Schort de gebruiker op om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
  • Onderzoek de mogelijk onbevoegde toegangsactiviteiten en herstel het account.
  • Vraag de betreffende gebruiker het hersteladres te controleren en de beveiligingscontrolelijst van Gmail door te nemen.
Welke sites zijn gehackt? Er is niet één antwoord op deze vraag, want er zijn veel sites die in de loop der jaren zijn gehackt. Enkele opmerkelijke voorbeelden zijn:
Yahoo: In 2016 kondigde Yahoo aan dat hackers gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikersaccounts hadden gestolen.
-eBay: In 2014 kregen hackers toegang tot 145 miljoen gebruikersaccounts en stalen gegevens zoals namen, adressen en geboortedata.
-LinkedIn: In 2012 kregen hackers toegang tot meer dan 6,5 miljoen gebruikerswachtwoorden.
Sony: In 2011 kregen hackers toegang tot 77 miljoen gebruikersaccounts en stalen gegevens zoals creditcardnummers en adressen.

Mensen vragen ook: wat als je rekening gehackt is?

Als u denkt dat uw account is gehackt, is het eerste wat u moet doen uw wachtwoord wijzigen. U moet ook twee-factor authenticatie inschakelen als dat een optie is. Als u zich nog steeds zorgen maakt over uw account, kunt u contact opnemen met de klantenservice van uw e-mail- of sociale-mediaprovider.

Door Anagnos

Vergelijkbare artikelen

Wat voor netwerk heb ik thuis? :: Hoe lang duurt brute force?
Handige links