Huis > W > Wat Moet Cursief In Tekst?

Wat moet cursief in tekst?

Schrijven. Cursieve tekst wordt vaak gebruikt om nadruk aan te geven, of om een vreemde uitdrukking aan te geven in een tekst. Daarnaast wordt het in wetenschappelijke teksten gebruikt om variabelen en grootheden aan te duiden (in tegenstelling tot eenheden, die rechtop gezet worden).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Hoe doe je cursief op Whatsapp?

Je berichten opmaken

  1. Cursief. Om je bericht cursief te maken, voeg je voor en achter de tekst een laag streepje toe:
  2. Vet. Om je bericht vet te maken, voeg je voor en achter de tekst een sterretje toe:
  3. Doorgestreept. Om je bericht door te halen, voeg je voor en achter de tekst een tilde toe:
  4. Monospace.
En nog een vraag, hoe maak je iets cursief? Typ een woord en dubbeltik er op. Tik in de zwarte balk op de knop BIU. Tik op Vet, Cursief, Doorgestreept of Monospace.

Dienovereenkomstig, wat is een synoniem voor cursief?

Als u het lettertype van uw tekst wilt veranderen in iets dat schuin naar rechts loopt, kunt u de tag gebruiken. Deze tag wordt ook wel de tag genoemd. De HTML-code voor deze tag is . En nog een vraag, wat is een ander woord voor schuin? Het woord "helling" kan zowel een fysieke helling als een mentale vooringenomenheid betekenen. Een fysieke helling is zoiets als een heuvel of een helling, terwijl een mentale vooringenomenheid iemands mening of perspectief op iets is.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe schrijf je een boektitel in een tekst?

Het is voldoende om in een zin titels van kranten, boeken en tijdschriften tussen aanhalingstekens te plaatsen of de titels zelf te cursiveren. Hoe vermeld je een titel in een tekst? Titels kunnen tussen aanhalingstekens geplaatst worden in contexten waar om technische redenen geen cursivering wenselijk of mogelijk is, bijvoorbeeld in e-mailberichten. De aanhalingstekens worden meestal weggelaten als elk woord van de titel een hoofdletter draagt, bijvoorbeeld in titels van kranten en tijdschriften.

Men kan zich ook afvragen: hoe vermeld je titels in een tekst?

Titels in teksten

  • Door de titel in cursief te zetten. Ik heb Smullen van websites twee keer gelezen.
  • Door de titel tussen enkele aanhalingstekens te plaatsen. Morgen ga ik met mijn neef naar 'Jachtige sneeuwvelden'.
  • Titels van kranten en tijdschriften beginnen vaak met een hoofdletter.
Hoe krijg je schuine letters? Er zijn een paar manieren om schuine letters te krijgen. Eén manier is om de "cursieve" instelling van een tekstverwerker te gebruiken. Een andere manier is het gebruik van een speciale kalligrafiepen met een schuine punt.

Men kan zich ook afvragen: wat is opmaak bold?

Wanneer u tekst vet maakt, geeft u uw tekstverwerkingsprogramma opdracht de tekst in een dikker, zwaarder lettertype weer te geven. De tekstverwerker zoekt op je computer naar een lettertype dat voldoet aan de criteria voor een vet lettertype, en als hij er geen vindt, maakt hij er een door de lijnen van het bestaande lettertype dikker te maken.

Door Delle

Vergelijkbare artikelen

Waarom is customer experience zo belangrijk? :: Hoe exporteer je een Excel bestand?
Handige links