Huis > W > Wat Is Ebd In De Auto?

Wat is EBD in de auto?

EBD is een Engelse afkorting voor 'Electronic Brake-force Distribution'. EBD is een elektronische remkrachtverdeler dat bij elke remmanoeuvre de remkracht gelijk verdeelt over iedere as. Het systeem vervangt de mechanische remdrukregelaar.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat kost een nieuwe accu voor een elektrische auto?

Er is geen vaste prijs voor het vervangen van de batterij. Een nieuwe accu voor de Model 3 zou 15.000 euro kosten. De accu van de Model S moet rond de 18.000 euro worden neergelegd.

Hoe werkt een remkracht verdeler?

De remkrachtverdeler zit voor de achteras van de auto gemonteerd. Wanneer er geremd wordt en de auto naar voren duikt, veert de achteras uit. De remkrachtverdeler wordt dan bediend en knijpt de remvloeistofdruk naar de achterwielen af. Hoe werkt een Remdrukregelaar? Een remdrukbegrenzer begrenst de remdruk naar de achterwielen automatisch tot een maximale waarde. Wat doet het? Door het enigszins voorover 'duiken' van de auto worden tijdens het remmen de achterwielen ontlast. Lichtbelaste wielen neigen gemakkelijk tot blokkeren.

Wat is een Remkrachtbegrenzer?

Een remkrachtbegrenzer is een voorziening die wordt gebruikt om de hoeveelheid kracht die op een rempedaal kan worden uitgeoefend te beperken. Dit wordt gewoonlijk gedaan om te voorkomen dat het pedaal te hard wordt ingetrapt, waardoor de remmen kunnen blokkeren en er een ongeluk kan gebeuren. Dienovereenkomstig, wat kost een remkrachtverdeler? Een remkrachtverdeler kost meestal tussen de 100 en 200 dollar. De kosten zullen variƫren afhankelijk van het merk en model van het voertuig, evenals de specifieke functies die zijn opgenomen. Sommige remkrachtverdelers kunnen functies bevatten zoals een verstelbaar rempedaal, terwijl andere meer basic kunnen zijn.

Door Arica Gornall

Vergelijkbare artikelen

Welke versie van edge heb ik? :: Waar staat eARC voor?
Handige links