Huis > W > Wat Een Een Das?

Wat een een das?

De das is het grootste voorkomende landroofdier in Nederland. Hij behoort tot de familie der marterachtigen, net als de otter, wezel, hermelijn, bunzing, nerts, boom- en steenmarter. De das heeft een grote, brede kop en een zwaargebouwd gedrongen lichaam. Hij heeft korte poten en een korte, brede, bossige staart.

Lees verder

Hoe lang leven dassen?

Later worden ze door de moeder meegenomen en leren zelf hun eten te zoeken. Sommige jonge dieren blijven in de familiegroep, maar andere maken vaak lange trektochten op zoek naar een nieuw territorium. De das wordt 3 tot 6 jaar oud, zelden ouder. De maximale leeftijd bedraagt 15 jaar en in gevangenschap zelfs 20 jaar. Bovendien, is een das blind? Het zicht van dassen is erg slecht. De dieren ruiken echter des te beter. De das is vooral 's nachts actief in een groot gebied. Hun territorium kan namelijk wel 50 hectare groot zijn.

Wat dit betreft, hoe zeldzaam is een das?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat dit afhangt van een aantal factoren, waaronder de specifieke locatie waar de das wordt aangetroffen. Uit schattingen blijkt echter dat dassen over het algemeen vrij zeldzaam zijn, met een wereldwijde populatie van ongeveer 10.000 exemplaren. Dit lage aantal is te wijten aan een aantal bedreigingen waarmee dassen worden geconfronteerd, zoals habitatverlies, vervolging door de mens en ziekte. Hoe heet een baby das? De naam van een babydas is een stropdas.

Hoe laat worden dassen actief?

In de zomer, als de zon laat ondergaat, komen dassen in rustige gebieden soms al voor zonsondergang tevoorschijn. Als je over de burcht loopt horen de dassen onder de grond de trilling, en de geur blijft lang hangen. Als ze al naar buiten komen, zijn ze zo weer weg en zie je ze de hele avond niet meer. Dus, hoe krijg ik een das uit mijn tuin? Verjagen, verstoren, doden of iets dergelijks is verboden. Voorkomen dat ze in je tuin komen is het enigste wat je kunt proberen. Dassen zijn echter sterke dieren en kunnen uitstekend graven. De tuin volledig afsluiten door middel van een hek zou een optie kunnen zijn.

Trouwens, wie is de vijand van de das?

De das heeft in Nederland geen natuurlijke vijanden meer. Van oorsprong is de wolf een vijand van de das. De hond is een ver familielid van de wolf, daarom is het niet wenselijk dat honden de burcht betreden. Waar wonen dassen? Dassen komen voor in het grootste deel van het westen van de Verenigde Staten en in delen van Canada en Mexico. In de Verenigde Staten komen ze het meest voor in de Rocky Mountain regio en in de Great Plains.

Hoe gevaarlijk is een das?

Dassen worden doorgaans niet als gevaarlijke dieren beschouwd, maar dat kunnen ze wel zijn als ze zich bedreigd voelen of hun jongen beschermen. Ze hebben scherpe klauwen en tanden waarmee ze zich kunnen verdedigen, en het is bekend dat ze mensen aanvallen als ze zich bedreigd voelen.

Door Schechinger Corless

Waar kan ik een das zien? :: Wie doet de inklaring bij DAP?
Handige links