Huis > H > Hoeveel Is 1 Hm?

Hoeveel is 1 hm?

Een hectometer (hm) is een lengte van 100 meter.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel Kbps is cd kwaliteit?

De geluidskwaliteit op een CD is 1.411 kbps.

Hoeveel is een Decameter?

Een decameter (dam) is een lengte van 10 meter. De eenheid wordt feitelijk alleen nog in de meteorologie gebruikt. 1 vierkante decameter (1 dam2) is gelijk aan 1 are. Het voorvoegsel deca komt van het Oudgriekse woord δέκα (deka) dat "tien" betekent. Wat dit betreft, wat is 2 hm? De hectometer heeft een lengte van 100 meter. Hecto betekent dan ook honderd. Het symbool voor hectometer is hm, dit ook meteen de afkorting. De hectometer wordt niet meer zoveel gebruikt.

Hoeveel meter is een hm?

Een hm is 100 meter. En nog een vraag, wat is de betekenis van monteren? In de informatica is een mount het punt in een bestandssysteem waar een bepaald bestandssysteem is gekoppeld. Hierdoor kunnen bestanden en mappen van afzonderlijke bestandssystemen transparant worden benaderd alsof ze zich allemaal in één bestandssysteem bevinden. Het aankoppelen van een bestandssysteem wordt mounten genoemd.

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Welke maateenheden zijn er?

Maateenheden

  • Millimeter - mm - De dikte van een cd.
  • Centimeter - cm - De opening van een usb-aansluiting.
  • Decimeter - dm - Een plakstift.
  • Meter - m - Een schooltafeltje.
  • Decameter - dam - De breedte van een klaslokaal.
  • Hectometer - hm - Om de 100 meter staat een hectometerpaaltje.
Dus, welke lengtematen zijn er?
naam meeteenheidlengte (in meters)afkorting
meter1 meterm
decameter10 meterdam
hectometer100 meterhm
kilometer1 000 meterkm

Mensen vragen ook: hoeveel is één are?

Een are wordt net zoals acre gebruikt in de landmeetkunde, ze gebruiken are en acre allebei om de oppervlakte te meten van landbouwgrond, bosgrond, maar ook bouwgrond. Het enige verschil is dat je bij are het hebt over een gebied van 100m2 en bij een acre over een hectare (10000m2). Is are hetzelfde als decameter? Nee, ze zijn niet hetzelfde. Een decameter is een lengte-eenheid in het metrisch stelsel, gelijk aan 10 meter. Een are is een oppervlakte-eenheid in het metriek stelsel, gelijk aan 100 vierkante meter.

Dienovereenkomstig, wat is kleiner dan een millimeter?

Een millimeter is een lengte-eenheid in het metrisch stelsel, gelijk aan een duizendste van een meter. De millimeter is de SI-lengte-eenheid voor het meten van zeer kleine afstanden en is ook een gebruikelijke meeteenheid voor microscopen en andere optische instrumenten. De millimeter is ook een gebruikelijke meeteenheid voor timmerlieden en andere vakmensen.

Door Leslee Bue

Vergelijkbare artikelen

Hoe groot is 60 cm? :: Heb je verschil in HDMI kabels?
Handige links