Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Een Versterker En Een Receiver?

Wat is het verschil tussen een versterker en een receiver?

Het verschil tussen een receiver en een versterker is eigenlijk heel simpel. Met een versterker kan je alleen audio-signaal versturen. Een receiver geeft je de optie om ook video-bronnen aan te sluiten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Heb ik een receiver nodig?

Om optimaal te kunnen genieten van je favoriete muziek, film of serie heb je een versterker of receiver nodig. Deze vormt namelijk het brein van je audio/video opstelling. Allerlei audiobronnen komen binnen en worden omgezet naar een signaal richting je luidsprekers. Wat receiver? Een receiver is een audio apparaat dat signalen kan ontvangen, kan omzetten naar geluid, dit versterkt en direct doorstuurt naar de speaker. Sommige receivers kunnen deze signalen ook doorsturen naar andere apparaten. Dat allemaal in één behuizing.

Bovendien, is een receiver ook een radio?

Ja, een ontvanger is ook een radio. Een radio is een elektronisch apparaat dat radiogolven ontvangt en omzet in audio of andere signalen. Een ontvanger is een type radio dat is ontworpen om signalen van een bepaald type zender te ontvangen. Hoe weet ik welke versterker ik nodig heb? Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, waaronder het type versterker dat u zoekt en de specifieke behoeften van uw muziekinstallatie. Sommige versterkers zijn ontworpen voor specifieke instrumenten, terwijl andere meer algemeen toepasbaar zijn. Er zijn ook een aantal verschillende kenmerken die u kunt overwegen bij het kiezen van een versterker, zoals het aantal kanalen, het type ingangs- en uitgangsaansluitingen en het uitgangsvermogen.
Als u op zoek bent naar een versterker voor een specifiek instrument, zoals een gitaar of een bas, moet u rekening houden met het type pick-ups op het instrument. Als het instrument bijvoorbeeld passieve pickups heeft, heeft u een versterker nodig met een impedantie die bij de pickups past. Als het instrument actieve pickups heeft, heb je een versterker nodig die het juiste vermogen aan de pickups kan leveren. Je moet ook rekening houden met het type toon dat je zoekt van de versterker. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een clean geluid, heb je een versterker nodig met een clean kanaal. Als je een vervormd geluid zoekt, heb je een versterker met een overdrive of distortion kanaal nodig.
Als u op zoek bent naar een versterker voor algemeen gebruik, moet u rekening houden met het soort ingangen en uitgangen dat u nodig hebt. Als u bijvoorbeeld een computer wilt kunnen aansluiten, hebt u een versterker met een USB-ingang nodig. Als u een PA-systeem wilt aansluiten, hebt u een versterker nodig met Speakon- of 1/4"-uitgangen. U moet ook rekening houden met het vermogen van de versterker. Als u bijvoorbeeld slechts een klein aantal instrumenten of stemmen wilt versterken, hebt u slechts een paar watt vermogen nodig. Wilt u echter een groot aantal instrumenten of stemmen versterken, dan heeft u een versterker met een hoger vermogen nodig.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Waar moet je opletten bij het kopen van een receiver?

Het vermogen van een receiver

Om een wattage van twee receivers te vergelijken moet je onder meer letten op de bandbreedte, de weerstand en het aantal kanalen dat aangestuurd wordt. Sommige fabrikanten proberen middels bepaalde methoden een hoger wattage te communiceren om zo meer aandacht van de consument te krijgen.
En nog een vraag, welke receiver heb ik nodig?

Type audiokanaal
1Sony STR-DH1902.0
2Denon AVR-X1700H 7.2 Home Cinema receiver7.2
3Denon RCD-N11DAB Wit2.1
4Marmitek Draadloos Audio Zender Ontvanger voor Luidsprekers2.0

Dus, waarom receiver?

De receiver biedt je de mogelijkheid te schakelen tussen alle inputs en outputs, en dus het gewenste signaal op het gewenste weergave-apparaat te krijgen. Voor video is het redelijk eenvoudig; in de meeste gevallen doet de receiver hier niks mee en wordt het van de bron doorgestuurd naar het scherm of de projector. Wat is het verschil tussen een receiver en een tuner? Een ontvanger is een apparaat dat een tuner en een versterker in één apparaat combineert. Een tuner is een apparaat dat radiogolven opvangt en omzet in elektrische signalen die kunnen worden gebruikt door een radio of een ander audioapparaat.

Kan je een DAB radio aansluiten op versterker?

DAB-radio's kunnen op een paar verschillende manieren op versterkers worden aangesloten. De meeste DAB-radio's hebben een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting die met een standaard audiokabel rechtstreeks op de ingang van een versterker kan worden aangesloten. Sommige versterkers hebben ook een 3,5mm-ingang, die kan worden gebruikt met een 3,5mm-naar-RCA-adapterkabel. Als de versterker RCA-ingangen heeft, moet de DAB-radio worden aangesloten met een RCA-naar-RCA-kabel.

Door Conney Benett

Vergelijkbare artikelen

Waar zijn de radiozenders op Ziggo? :: Wat is het verschil tussen luidspreker kabel en gewone kabel?
Handige links