Huis > W > Wat Is Wireframe In Het Nederlands?

Wat is wireframe in het Nederlands?

Wireframes (draadmodel) zijn een belangrijk onderdeel voor de UI/UX. Een wireframe is een vroege weergave/schets van hoe het eindresultaat van een app of website er uit komt te zien. Wireframes zijn beeldvormend en moeten helpen bij het snel uitwerken van de structuur en flow door een app heen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Alexa ook Nederlands?

Kan de spreekster van de Engelse taal Nederlands doen? Nee, op dit moment, kan ze geen Nederlands. Je moet Engels tegen haar spreken.

Dienovereenkomstig, wat is het doel van wireframes?

Wireframes maken kan vele voordelen hebben. Het bespaart je tijd en kosten doordat een wireframe vaak sneller is aan te passen dan een compleet uitgewerkt visueel design of een geprogrammeerde pagina. Daarnaast geeft het overzicht en kun je gemakkelijk elementen of functionaliteiten hergebruiken. Vervolgens, hoe maak je wireframe? Wireframes worden vroeg in het ontwikkelingsproces gebruikt om de basisstructuur van een pagina vast te stellen voordat het visuele ontwerp en de inhoud worden toegevoegd. Wireframes kunnen gemaakt worden op papier, rechtstreeks in HTML/CSS of met behulp van software-apps.

Daarvan, waar op letten bij wireframes?

Er zijn een paar belangrijke dingen om naar te kijken in wireframes:
1. Is de algemene lay-out duidelijk en gemakkelijk te begrijpen? Zijn de verschillende secties van de lay-out duidelijk afgebakend en gemakkelijk te vinden?
2. Is de hiërarchie van de informatie duidelijk? Is het gemakkelijk te zien welke informatie het belangrijkst is en welke minder belangrijk?
3. Laten de wireframes een duidelijk begrip zien van de inhoud die op de pagina komt te staan? Is er een duidelijk doel voor elk stukje inhoud?
4. Zijn de wireframes consistent met de merkrichtlijnen voor het project? Gebruiken ze dezelfde lettertypes, kleuren en andere ontwerpelementen die in het uiteindelijke project zullen worden gebruikt?
5. Zijn de interactieve elementen duidelijk gelabeld en gemakkelijk te begrijpen? Is het duidelijk wat elke knop of link doet?
6. Zijn de wireframes door alle belanghebbenden bekeken en goedgekeurd? Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit voordat het project wordt voortgezet. Wat is een mockup website? Een mockup-website is een website die wordt gemaakt om een voorgesteld websiteontwerp aan een klant te presenteren. Dit gebeurt meestal door een statische visuele weergave van de voorgestelde website te maken, die vervolgens aan de klant kan worden voorgelegd voor feedback.

Gerelateerde artikelen

Wat is Countif in Nederlands?

Deze functie is alleen beschikbaar in de nieuwe versie van Spreadsheets. Het nummer van een bereik wordt geretourneerd.

Dienovereenkomstig, waarom een mock up maken?

Een mock-up helpt de klant op weg

Een mock-up is in feite een model van een product. Een schets van een mogelijk eindresultaat. Klanten weten vaak nog niet precies wat ze willen, maar hebben wel ideeën. Een mock-up laat zien wat er mogelijk is, en maakt zo het onzichtbare zichtbaar.
Wat zit er in een functioneel ontwerp? In een functioneel ontwerp worden alle eisen en wensen waaraan een product moet voldoen verzameld en geordend. Bovendien wordt erin beschreven op welke manier dat gebeurt: welke verwachtingen heeft de gebruiker, welke handelingen voert hij uit en welke resultaten leveren die op.

Wat is mockup in het Nederlands?

Vertaal mock-up van Engels naar Nederlands

prototype.
Hoe maak je een mock up? Een mock up is een prototype van een ontwerp. Het wordt vaak gebruikt om de functionaliteit van het ontwerp te testen en om feedback van gebruikers te krijgen. Mock ups kunnen op verschillende manieren worden gemaakt, waaronder papieren prototypes, wireframing en computerondersteund ontwerp (CAD).

Hoe gebruik je een mockup?

Een mockup is een ontwerpinstrument dat door ontwerpers wordt gebruikt om high-fidelity prototypes van hun ontwerpen te maken. Ontwerpers gebruiken mockups om de look en feel van hun ontwerpen te testen en om feedback van gebruikers te krijgen. Om een mockup te gebruiken, maken ontwerpers eerst een low-fidelity prototype van hun ontwerp. Vervolgens gebruiken ze de mockup om het ontwerp met gebruikers te testen. Nadat ze feedback van gebruikers hebben gekregen, herzien ze het ontwerp en maken ze een nieuwe mockup.

Door Uta

Vergelijkbare artikelen

Wat is 3D mock-up? :: Wat is het verschil tussen een router en een wifi versterker?
Handige links