Huis > W > Wat Is Een Pop3 Account?

Wat is een POP3 account?

POP3(Post Office Protocol) is een manier om jouw e-mail op te halen in een e-mailprogramma zoals Microsoft Outlook. Met POP3 heb je jouw Postvak altijd op jouw eigen PC staan. Bij het ophalen worden alle binnenkomende e-mailberichten in principe van de server verwijderd. Alle e-mailprogramma's werken (goed) met POP3.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is een Gmail account hetzelfde als een Google-account?

U hebt al een Google-account als u Gmail gebruikt. U hoeft niet te betalen voor toegang tot sommige producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer. Ga naar de inlogpagina van het product als u zich wilt aanmelden bij uw Google-account.

Waar vind ik de email instellingen?

Uw e-mailinstellingen bijwerken of wijzigen vanuit Mail in het Configuratiescherm

  1. Open het configuratiescherm.
  2. Zoek in het Configuratiescherm naar het pictogram E-mail en open het.
  3. Klik in het venster E-mailconfiguratie - Outlook op E-mailaccounts...
En nog een vraag, wat is een imap? IMAP (Internet Messaging Access Protocol)

Met IMAP-accounts worden berichten opgeslagen op een externe server. Gebruikers kunnen zich aanmelden via meerdere e-mailclients op computers of mobiele apparaten en dezelfde berichten lezen.

Vervolgens, hoe gebruik je imap?

IMAP is een protocol waarmee u toegang krijgt tot e-mail die op een server is opgeslagen. De meeste e-mailproviders ondersteunen IMAP, en het is een populaire keuze voor e-mailclients zoals Microsoft Outlook en Apple Mail.
Om een IMAP-account in Outlook in te stellen, moet u uw e-mailprovider de volgende informatie verstrekken:
- De naam van de IMAP-server (meestal zoiets als imap.example.com)
- Het poortnummer voor IMAP (meestal 993)
- Uw gebruikersnaam en wachtwoord
Zodra u deze informatie hebt, kunt u het account aan Outlook toevoegen door naar het menu Bestand te gaan en Account toevoegen te kiezen. Voer uw naam, e-mailadres en wachtwoord in en kies vervolgens IMAP in het accounttype-menu. Voer de naam en het poortnummer van de IMAP-server in en klik op Volgende.
Outlook zal nu proberen verbinding te maken met uw IMAP-server. Als de verbinding succesvol is, ziet u een lijst met uw e-mailmappen. U kunt nu Outlook gaan gebruiken om toegang te krijgen tot uw e-mail. Trouwens, waar vind ik imap wachtwoord proximus? Er is geen specifiek antwoord op deze vraag omdat het afhangt van de e-mailclient die u gebruikt en de e-maildienst die u hebt. Over het algemeen kunt u uw IMAP-wachtwoord vinden in de accountinstellingen van uw e-mailprogramma of op de website van uw e-maildienstverlener. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met uw e-mailprovider voor hulp.

Gerelateerde artikelen

Hoe Nintendo-account koppelen?

U kunt systeeminstellingen kiezen in het startmenu nadat u een gebruiker hebt aangemaakt, en vervolgens een gebruiker kiezen om de profielinstellingen te openen.

Waar vind ik de naam van mijn server?

Klik in Windows (Vista en 7) op "Start", typ "cmd" en bevestig met <ENTER>. De opdrachtprompt opent in een nieuw venster. Typ er "ping mijnorganisatie.be" en druk op <ENTER>. Het IP-adres van de server waarmee je verbonden bent, is in dit geval 72.14.221.104. Is Telenet een POP3 of IMAP? Om je Telenet e-mailadres in te stellen voor je e-mailprogramma, kan je kiezen tussen 2 protocollen: IMAP en POP3. Telenet raadt IMAP aan, omdat IMAP je e-mails bewaart op de server. Zo heb je op al je toestellen toegang tot je e-mails. POP 3 bewaart je e-mails op je toestel zelf.

Hoe kan ik POP3 veranderen in IMAP?

Hoe zet je e-mail om van POP3 naar IMAP?

  • Maak een back-up van jouw e-mailadres.
  • Schakel het POP3 account uit of wijzig het wachtwoord.
  • Stel het nieuwe e-mailadres in via IMAP.
  • Maak de mappen na en zet de e-mail over.
  • Verwijder het oude e-mailadres.
Men kan zich ook afvragen: wat is poort 587? Poort 587 is de poort die wordt gebruikt voor het indienen van berichten, en is bedoeld voor berichten die worden ingediend bij een mailserver voor aflevering. Het is niet bedoeld voor het ophalen van berichten van een mailserver.

Wat is het verschil tussen IMAP en SMTP?

Internet Message Access Protocol (IMAP) is een standaardprotocol voor toegang tot e-mail vanaf een server. Hiermee kan een gebruiker e-mailberichten op de server bewaren en deze vanaf meerdere apparaten openen. Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) is een standaardprotocol voor het verzenden van e-mail. Hiermee kan een gebruiker e-mail verzenden van een client naar een server.

Door Pryce

Vergelijkbare artikelen

Hoe gebruik je IMDb? :: Waar vind je IMAP?
Handige links