Huis > W > Wat Is Dubocalc?

Wat is DuboCalc?

DuboCalc staat voor Duurzaam Bouwen Calculator en is ontwikkeld door Rijkswaterstaat om de duurzaamheid en milieukosten van aanbestedingen te berekenen en te vergelijken. DuboCalc berekent alle effecten van het materiaal- en energieverbruik van wieg tot graf, ofwel van winning tot aan de sloop- en hergebruikfase.

Lees verder

Dienovereenkomstig, waarom gpr?

7 voordelen van GPR Gebouw:

Aanvraag omgevingsvergunning Milieuprestatie (MPG zit hier in) Certificering. Sluit aan op wet- en regelgeving. Snel inzicht in duurzaamheid voor nieuwbouw en bestaande bouw.
Waar staat de afkorting GPR voor? Ground-penetrating radar = Een ground-penetrating radar (gpr) of bodemradar wordt gebruikt om de bodem en-of voorwerpen daarin te onderzoeken of te detecteren. Ook de term grondradar wordt gebruikt, maar die term wordt ook wel gebruikt voor een radarin...

En nog een vraag, wat is breeam excellent?

BREEAM Excellent is een aanduiding die wordt gegeven aan gebouwen die voldoen aan hoge duurzaamheidsnormen. Om dit predicaat te verkrijgen moet een gebouw een bepaald aantal punten behalen in het BREEAM beoordelingssysteem. Het aantal vereiste punten varieert naargelang het type gebouw, maar ligt doorgaans tussen 60 en 80 punten. Om punten te verdienen, moet een gebouw voldoen aan bepaalde criteria in categorieën zoals energiegebruik, watergebruik, afvalbeheer, vervoer en materialen. Men kan zich ook afvragen: wat is greencalc? Greencalc is een hulpmiddel waarmee gebruikers de koolstofvoetafdruk van hun producten en diensten kunnen berekenen. Het is een gratis online tool die kan worden gebruikt door bedrijven en particulieren.

Dienovereenkomstig, wat is een epg berekening?

EPG = energieprestatienorm voor gebouwen en BENG (bijna energieneutraal gebouw). Het is een nieuwe, overkoepelende bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen. De EPG geldt zowel voor woningen als voor utiliteitsgebouwen (kantoren, scholen, winkels, ziekenhuizen en dergelijke). Hoe gebouwen ook genoemd worden? Gebouw is meestal synoniem met bouwwerk. Woordenboeken geven dan ook als definitie van een bouwwerk: gebouw. Er zijn echter bouwwerken die geen gebouw genoemd kunnen worden, zoals standbeelden en bushaltes, dijken en viaducten etc..

Wat is NIBE Milieuclassificatie?

De NIBE Milieuclassificaties vergelijkt de milieu-impact van bouwproducten op basis van dezelfde uitgangspunten, binnen eenzelfde toepassing. Want alleen dan krijg je een eerlijk vergelijk. In één oogopslag de keuze uit de milieuvriendelijkste oplossingen. Onafhankelijk, transparant en uniek. Wat wordt bij de LCA van een materiaal onderzocht? De levenscyclusanalyse (LCA) van een materiaal beoordeelt het milieueffect van dat materiaal over de gehele levenscyclus, van de winning van grondstoffen tot de productie, het gebruik en de verwijdering. De beoordeling omvat alle energie en water die in het productieproces worden gebruikt, alsook de uitstoot van broeikasgassen, lucht- en waterverontreiniging en vast afval.

Dit in overweging nemend, waarom een lca?

Een lca is een goedkoop alternatief voor traditionele methoden om een bedrijf te financieren. Het wordt meestal gebruikt door kleine bedrijven en starters die geen toegang hebben tot traditionele vormen van financiering. Een lca wordt meestal gebruikt om de aankoop van apparatuur, inventaris of andere zakelijke uitgaven te financieren.

Door Keavy

Welke merken hebben een MPV? :: Hoe kun je muziek downloaden?
Handige links