Huis > W > Wat Moet Je Doen Als Je Laptop Helemaal Niks Meer Doet?

Wat moet je doen als je laptop helemaal niks meer doet?

Als de laptop helemaal niet meer aan gaat, is het lastig om de oorzaak te achterhalen. Wat je wel altijd kunt doen, is de laptop even uit elkaar halen. Haal de accu uit de laptop, kijk of er veel stof in ventilator zit en controleer – nogmaals – of de laptop wel op het stopcontact aangesloten is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Vervolgens, waarom loopt mijn computer vast?

Dat je computer vastloopt, kan verschillende oorzaken hebben. Het eerste dat je kunt doen is je besturingssysteem updaten. Helpt dat niet voldoende, dan kan het zijn dat het geheugen van je computer bijna vol is. Ook een virus kan de boosdoener zijn. Wat dit betreft, wat te doen als hp laptop vastloopt? Als u een computer die blijft vastlopen opnieuw wilt opstarten, houdt u de aan-uitknop ingedrukt totdat de computer wordt uitgeschakeld. Wacht een paar seconden en druk vervolgens opnieuw op de aan-uitknop om de computer in te schakelen.

Hoe kan je je laptop opnieuw opstarten?

Er zijn een paar manieren waarop u uw laptop opnieuw kunt opstarten. Eén manier is om gewoon op de aan/uit-knop te drukken. Hierdoor zal de laptop afsluiten en vervolgens opnieuw opstarten. Een andere manier is om de aan/uit knop een paar seconden ingedrukt te houden. Hierdoor verschijnt er een menu op het scherm. Vanuit dit menu kunt u de optie selecteren om de laptop opnieuw op te starten. Wat te doen bij zwart scherm laptop? Er zijn een paar dingen die de oorzaak kunnen zijn dat uw laptop een zwart scherm heeft. Hier zijn een paar stappen voor probleemoplossing die kunnen helpen het probleem op te lossen:
1. Controleer of de laptop is aangesloten en of het netsnoer goed is aangesloten. Als de laptop niet is aangesloten, sluit hem dan aan en probeer hem opnieuw in te schakelen.
2. Als de laptop is aangesloten, probeer dan op de aan/uit-knop te drukken. Als de powerknop de laptop niet aanzet, probeer hem dan een paar seconden ingedrukt te houden.
3. Als de laptop nog steeds niet aangaat, probeer dan de batterij te verwijderen en vervolgens de stekker in het stopcontact te steken. Als de laptop aangaat zonder de batterij, probeer dan de batterij te vervangen.
4. Als de laptop een externe beeldschermpoort heeft, probeer dan een externe monitor aan te sluiten. Als de monitor een beeld weergeeft, ligt het probleem waarschijnlijk bij het beeldscherm van de laptop. Als de monitor geen beeld weergeeft, ligt het probleem waarschijnlijk bij de grafische kaart of het moederbord van de laptop.
5. Als u alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en de laptop nog steeds niet wordt ingeschakeld, is het probleem waarschijnlijk een hardwareprobleem en zal het moeten worden opgelost door een gekwalificeerde technicus.

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Mensen vragen ook: hoe kan een computer crashen?

De meest voorkomende oorzaken van trage, hikkende of vastlopende computers zijn:

  1. Te weinig werkgeheugen omdat er teveel programma's open staan.
  2. De laptop of pc wordt te warm.
  3. Bug(s) in een bepaald softwareprogramma.
  4. Een of meer problemen met het Windows-register.
  5. Virussen en andere malware.
Bovendien, waarom wordt mijn laptop zo traag? Zeer traag opstarten van de computer kan duiden op verouderde of falende hardware. Traagheid in Windows zelf kan veroorzaakt worden door adware of andere malware. Ook automatisch opstartende programma's kunnen uw systeem aanzienlijk vertragen. Traag internet duidt vaak weer op problemen met de internetverbinding.

Dus, waarom werkt de muis van mijn laptop niet?

Sluit de USB-kabel of draadloze USB-ontvanger opnieuw aan. Als u een draadloze USB- of Bluetooth-muis hebt, vervang dan de batterijen. Plaats de USB kabel of draadloze USB ontvanger in een andere USB poort om te testen. Sla alle data op, sluit alle geopende programma's en start de computer opnieuw op. Hoe krijg ik mijn computer uit slaapstand? Er zijn een paar manieren om uw computer uit de slaapstand te halen, afhankelijk van uw besturingssysteem.
Voor Windows 7 kunt u op de knop Start klikken en vervolgens op de pijl naast de knop Afsluiten. Van daaruit kunt u klikken op Opnieuw opstarten, Slapen of Slaapstand.
Voor Windows 8 en 10 kunt u op de Windows-toets + X drukken om het menu Power User te openen en vervolgens klikken op Opnieuw opstarten, In slaapstand of Afsluiten.
Als uw computer in een diepe slaap is, moet u mogelijk op de aan/uit-knop drukken om hem te wekken.

Hoe kom ik in de veilige modus Windows 10?

Om de veilige modus te openen in Windows 10, moet u de volgende stappen uitvoeren:
1. Druk op de Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
2. Typ "msconfig" in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter.
3. Klik op het tabblad Opstarten.
4. Vink het vakje naast Veilig opstarten aan.
5. 5. Klik op OK.
6. Klik op Opnieuw opstarten.
Uw computer start nu opnieuw op in de veilige modus.

Door Gamali Goe

Vergelijkbare artikelen

Kan iemand anders met mijn nummer bellen? :: Hoe worden memes gemaakt?
Handige links