Huis > K > Kan Je Alle Caches Verwijderen?

Kan je alle caches verwijderen?

Browsercache in Chrome wissen

Kies 'Instellingen'. Kies 'Geschiedenis' en klik op 'Browsegegevens wissen'. Zorg dat 'Gecachte afbeeldingen en bestanden' is ingeschakeld. Kies 'Alles' in de vervolgkeuzelijst 'Periode' om alle cache te wissen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kun je DMG bestanden verwijderen?

Als de software al is geïnstalleerd, kunnen de bestanden worden gewist.

Bovendien, waarom cache wissen?

Wanneer u een browser gebruikt, zoals Chrome, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen en in cookies opgeslagen. Als u het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad- of opmaakproblemen op sites. Daarvan, kan cache legen kwaad? Maar wie vermoedt dat hij een oudere versie van de site ziet, kan de cache legen. Alle tijdelijke bestanden worden dan verwijderd. Dit kan geen kwaad, het enige gevolg is dat websites misschien iets langzamer laden.

Trouwens, hoe kan ik cache verwijderen?

Er zijn een paar manieren om je cache te verwijderen:
1. Via de instellingen van uw browser. Elke browser is anders, maar meestal vindt u de instellingen in het menu "Voorkeuren" of "Opties". Zodra u in de instellingen bent, zoekt u naar een sectie over het wissen van uw cache of tijdelijke internetbestanden.
2. Gebruik een sneltoets. Voor Chrome en Firefox op Windows kunt u op Ctrl+Shift+Delete drukken om het venster Browsegegevens wissen te openen.
3. Gebruik een tool van derden. Er zijn een aantal hulpmiddelen van derden die uw cache kunnen wissen, zoals CCleaner.
4. Verwijder de cache-map. Als u het echt technisch wilt aanpakken, kunt u de cache-map verwijderen waarin uw browser tijdelijke bestanden opslaat. Dit zal de browser dwingen om de map opnieuw aan te maken de volgende keer dat hij iets in de cache moet opslaan. Hoe cache leegmaken Chrome? De Chrome-browser is uitgerust met een interne opruimtool waarmee de cache gemakkelijk kan worden gewist. Volg deze stappen om de cache in Chrome te wissen:
1. Klik op de menuknop Chrome (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van de browser.
2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Meer hulpmiddelen.
3. Selecteer in het submenu Browsegegevens wissen.
4. In het dialoogvenster "Browsegegevens wissen" dat verschijnt, schakelt u de selectievakjes in voor de soorten informatie die u wilt verwijderen.
5. Gebruik het vervolgkeuzemenu bovenaan het dialoogvenster om de periode te kiezen waarvoor u de cache wilt wissen.
6. Als alles is ingesteld, klikt u op de knop Gegevens wissen.
7. Chrome wist de geselecteerde gegevens uit uw cache en browsegeschiedenis.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je een pagina verwijderen in Word?

Als u een pagina in WordClick wilt verwijderen, moet u het paginanummer in het vak invoeren en dan op de toets van uw toetsenbord drukken.

Waarom moet je af en toe de cache van je browser wissen?

Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt op uw computer. Hieronder vind je de nodige instructies om de cache te wissen in de meest gebruikte browsers. Waar dient cachegeheugen voor? Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk vrij simpel. De cache biedt namelijk ruimte aan tijdelijke bestanden, zoals de zoekgeschiedenis van YouTube, openstaande websites uit Google Chrome en bijvoorbeeld een tekst die je naar het klembord gekopieerd hebt.

Wat zijn cache gegevens op Android?

Cachegeheugen van je browser legen. Ook kun je het cachegeheugen van je browser op je Android telefoon wissen. Wat gebeurt er als je deze cache wist? In deze cachegegevens zijn je bezochte websites en bepaalde data hiervan, zoals afbeeldingen en bestanden, tijdelijk opgeslagen. Vervolgens, hoe kan ik tijdelijke internetbestanden wissen? Het eerste wat u moet doen is uw internetbrowser openen. Zodra u uw browser hebt geopend, zoekt u het tandwielpictogram voor instellingen. Dit tandwiel staat meestal in de rechterbovenhoek van de browser. Zodra u het tandwielpictogram hebt gevonden, klikt u erop. Er verschijnt een drop-down menu. Zoek de optie "Internetopties" en klik erop. Een nieuw venster verschijnt. Zoek in dit nieuwe venster het tabblad "Algemeen". Klik op het tabblad "Algemeen". In het tabblad "Algemeen" zou er een sectie "Browsing history" moeten zijn. Klik in het gedeelte "Browsegeschiedenis" op de knop "Verwijderen". Een nieuw venster verschijnt. Controleer in dit nieuwe venster of het vakje naast "Tijdelijke Internetbestanden" is aangevinkt. Zodra u er zeker van bent dat het vakje naast "Tijdelijke internetbestanden" is aangevinkt, klikt u op de knop "Verwijderen". Uw tijdelijke internetbestanden zouden nu verwijderd moeten zijn.

Dus, hoe cache legen windows 10?

Windows 10 komt met een ingebouwd hulpprogramma om de cache te wissen, die kan worden gevonden op de volgende locatie:
C:\WindowsSoftwareDistributionDownload
Om de cache te wissen, verwijdert u gewoon alle bestanden en mappen op deze locatie. Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.

Door Steere Shiver

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de voordelen van cloud? :: Hoe verwijder ik bladwijzers op macbook?
Handige links