Huis > W > Wat Als Liefde Een Obsessie Wordt?

Wat als liefde een obsessie wordt?

Soms blijft iemand hangen in dat obsessieve gevoel, wanhopig smachtend naar beantwoording van die 'liefde'. Dit fenomeen staat bekend als limerence, ook wel verliefdheidsverslaving genoemd. Het lijkt weliswaar op liefde, of verliefdheid, maar het is het niet écht.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe weet je of je telefoon wordt afgeluisterd?

Loop naar een radio of televisie als u aan het bellen bent als u vermoedt dat uw telefoon wordt afgeluisterd. Als u naast een ander elektrisch apparaat staat, is de kans groot dat er interferentie optreedt, zelfs als er geen hoorbare interferentie in de telefoon is.

Men kan zich ook afvragen: hoe lang duurt onbeantwoorde liefde?

Door te fantaseren over de oneindige hoeveelheid mogelijkheden, kan een onbeantwoorde liefde lang duren. Soms wel zes tot twaalf jaar, zegt psychotherapeute Sybille Labrijn, auteur van Nu alleen de liefde nog.
Waarom verlang je naar iemand?
Het verlangen naar iemand is net zo belangrijk – zo niet belangrijker – dan de werkelijke tijd die je met je geliefde doorbrengt. Mensen hebben een sterke behoefte aan innige relaties. En niet alleen omdat dit ons een goed gevoel geeft. Het helpt bijvoorbeeld ook tegen stress en ziektes.

Dienovereenkomstig, hoe verwerk je een onmogelijke liefde?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want iedereen verwerkt liefde anders. Enkele tips voor het verwerken van een onmogelijke liefde kunnen echter zijn: praten met een vertrouwde vriend of familielid over je gevoelens, een dagboek bijhouden over je gedachten en emoties, of advies inwinnen bij een professional. Daarnaast kan het nuttig zijn om je in deze periode te richten op zelfzorg door dingen te doen die je gelukkig maken en je helpen ontspannen. Wat dit betreft, hoe omgaan met afwijzing liefde? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Omgaan met afwijzing in de liefde is een moeilijk en vaak pijnlijk proces. Er zijn echter een paar dingen die kunnen helpen. Ten eerste is het belangrijk te onthouden dat iedereen wel eens te maken krijgt met afwijzing. Het is een normaal en algemeen onderdeel van de menselijke ervaring. Ten tweede is het belangrijk om te proberen te begrijpen waarom de ander je heeft afgewezen. Dit kan moeilijk zijn, maar het kan helpen om het af te sluiten. Ten slotte is het belangrijk om je te concentreren op je eigen geluk en welzijn. Dit kan een moeilijk proces zijn, maar het is belangrijk te onthouden dat je zelf de controle hebt over je eigen geluk.

Gerelateerde artikelen

Waarom wordt mijn tweede scherm niet gedetecteerd?

Als u op de externe monitor niet ziet wat u verwacht te zien, moet u alle accessoires van de pc verwijderen. Conflicten kunnen worden veroorzaakt door aangesloten docking stations. De kabel van de PC naar de monitor moet worden vastgezet.

Waarom verlang ik naar hem?

Hechtingsstijlen. Ook je hechtingsstijl kan volgens Brogaard verklaren waarom je verliefd bent op iemand die niet beschikbaar is. Onveilig gehechte mensen zijn ofwel angstig gehecht (verlatingsangst) of afwijzend gehecht (bindingsangst).
Hoe kom je van een obsessie voor iemand af?
In lichte gevallen kun je geholpen zijn met psychische hulp. Zo kun je terecht bij je huisarts, een praktijkondersteuner GGZ, psycholoog of psychotherapeut. Je begint met gesprekken met de behandelaar waarin je tips krijgt om obsessieve gedachten te verminderen.

Mensen vragen ook: hoe herken je obsessief gedrag?

Je kunt een obsessie herkennen aan het niet kunnen loslaten van een bepaalde gedachte. De gedachte keert steeds terug in je hoofd, ook al probeer je er niet aan te denken. Zo'n gedachte is bijvoorbeeld dat je bang bent dat er iets ergs zal gebeuren of dat je besmet zal raken met een ziekte.
Daarvan, hoe vaak is liefde wederzijds? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het verschilt per individu en per situatie. Studies suggereren echter dat mensen gevoelens van liefde meestal in ongeveer 50% van de tijd beantwoorden.

Hoe laat je de liefde van je leven los?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het is voor iedereen anders. Enkele tips voor het loslaten van de liefde van je leven kunnen echter zijn: accepteren dat de relatie voorbij is, je richten op je eigen geluk en jezelf de tijd geven om te rouwen. Daarnaast kan het nuttig zijn om met een therapeut of counselor te praten, omdat die professionele begeleiding kan bieden bij het omgaan met de situatie.

Door Osmond Keleher

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik mijn scherm kleiner maken? :: Wat is beter Firefox of Google Chrome?
Handige links