Huis > H > Hoe Werkt Otg Kabel?

Hoe werkt OTG kabel?

OTG staat voor USB On-The-Go. Dit staat jouw smartphone, tablet of mediaplayer toe om als een USB host apparaat te werken. Normaal sluit je jouw toestel via de Micro-USB poort namelijk als zijnde een opslagapparaat aan op jouw PC. Via een OTG kabel kun je echter een opslagapparaat aan jouw Android koppelen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

Heeft mijn telefoon OTG?

Heeft mijn telefoon OTG? Als je niet weet of je telefoon OTG heeft kan je OTG Checker downloaden in de Google Play store als je Android gebruikt. Deze gratis app geeft met een druk op de knop aan of je device USB OTG ondersteunt.
Dienovereenkomstig, welke smartphones hebben en otg?
Werkt OTG op alle telefoons? Tegenwoordig ondersteunen vrijwel alle smartphones en tablets usb On-The-Go. Heb jij een ouder model of wil je het voor de zekerheid even checken? Download dan gratis de app "USB OTG checker" op je apparaat om te controleren of jouw toestel geschikt is voor OTG.

Kan je een USB-stick aansluiten op een smartphone?

Ja, u kunt een USB-flashstation aansluiten op een smartphone. Er zijn een paar manieren om dit te doen, afhankelijk van het type smartphone dat u hebt. Als u een Android telefoon heeft, kunt u een USB On-The-Go (OTG) adapter gebruiken om uw flash drive aan te sluiten. iPhone en iPad modellen met een Lightning connector kunnen de Apple Lightning naar USB Camera Adapter gebruiken. Hoe sluit ik een USB stick aan op mijn tablet? Aangenomen dat u wilt weten hoe u een USB-stick aansluit op een Android-tablet:
1. Open op je Android-tablet Instellingen en tik vervolgens op Opslag.
2. Tik in het scherm Opslag op de menuknop in de rechterbovenhoek.
3. Tik in het menu dat verschijnt op USB-computerverbinding.
4. Kies in het volgende scherm een van de volgende opties:
- Camera (PTP): Deze optie is het beste als u foto's of video's van uw tablet naar uw computer wilt overbrengen, of andersom.
- Media-apparaat (MTP): Deze optie is het beste als u muziek, video's of andere bestanden wilt overbrengen tussen uw tablet en computer.
5. Sluit de USB-kabel aan op uw tablet en vervolgens op uw computer.
6. Er verschijnt een melding op uw tablet waarin u wordt gevraagd USB-opslag in te schakelen. Tik op Zet USB-opslag aan en tik vervolgens op OK.
7. Uw computer herkent uw tablet nu als een verwijderbaar opslagapparaat. U kunt nu bestanden overzetten tussen uw tablet en de computer.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Bovendien, kun je een externe harde schijf aansluiten op een tablet?

Externe harde schijf via usb on-the-go

Sommige tablets hebben een speciale usb-aansluiting waarmee je ze kunt koppelen met usb-sticks en externe harde schijven. Deze usb on-the-go-functionaliteit (otg) is een eenvoudige manier om films en series op je tablet te zetten.
Dit in overweging nemend, hoe werkt de samsung usb connector?
Samsung Micro USB naar female USB OTG Adapter

Sluit ieder gewenst USB apparaat aan op een Micro USB aansluiting. Deze Micro USB OTG adapter is te gebruiken om bijvoorbeeld een USB geheugenstick of ander USB apparaat op je smartphone of tablet aan te sluiten.

Hoe zet je foto's van je telefoon op een USB stick?

Sluit eerst uw telefoon aan op een pc met een USB-kabel waarmee bestanden kunnen worden overgebracht.
  1. Zet de telefoon aan en ontgrendel deze.
  2. Selecteer op uw pc de Startknop en selecteer vervolgens Foto's om de app Foto's te openen.
  3. Selecteer Importeren > Vanaf een verbonden apparaat en volg de instructies.
Kun je een muis aansluiten op een tablet? Er zijn een paar manieren om een muis op een tablet aan te sluiten. Eén manier is om een USB OTG (On The Go) adapter te gebruiken. Dit is een kleine adapter die in de micro USB-poort van de tablet wordt gestoken. Aan de andere kant zit een vrouwelijke USB-poort waarmee u een USB-muis kunt aansluiten. Een andere manier is het gebruik van Bluetooth. De meeste tablets hebben Bluetooth ingebouwd, dus u kunt een Bluetooth-muis aansluiten zonder extra hardware. Als uw tablet geen Bluetooth heeft, kunt u een Bluetooth-adapter kopen die u op de micro-USB-poort kunt aansluiten.

Hoe kan ik een USB stick afspelen?

Om een USB flash drive af te spelen, moet u een USB-poort op uw computer hebben. De meeste computers hebben ten minste één USB-poort, en vele hebben ook meerdere USB-poorten. Zodra u een USB-poort op uw computer heeft gevonden, steekt u de USB stick in de poort. Uw computer zou de USB stick automatisch moeten herkennen en u zou toegang moeten hebben tot de inhoud van de drive. Als uw computer het USB-station niet automatisch herkent, moet u de nodige stuurprogramma's installeren. Zodra de drivers zijn geïnstalleerd, zou u toegang moeten hebben tot de inhoud van de USB stick.

Door Greggs

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik mijn simkaart activeren? :: Hoe kan ik mijn HDMI-poort activeren?
Handige links