Huis > H > Hoe Kom Ik Bij Gif?

Hoe kom ik bij GIF?

Gifje sturen (Android)

Tik naast het tekstvak op de emoji. Tik onderin op GIF. Het overzicht van gifjes opent. Tik op het pictogram van een vergrootglas om er een te zoeken.

Lees verder

Hoe app je een Gifje?

Wil je liever zelf een gif maken? Download de gratis app: Giphy Cam (Android en iPhone). Giphy is 's werelds grootste en bekendste database met gifjes. Het bedrijf heeft een app ontwikkeld waarmee je zelf gifjes kunt maken.
Hoe werken gifs?
Klik op de persoon naar wie u een Gifje wil versturen. Kijk onderaan het scherm waar ook uw emoji-symbooltjes staan onder de balk om tekst in te voeren. Vervolgens krijgt u een hele reeks emoji te zien, maar verschijnt onderaan in de app ook de optie 'GIF', naast hetzelfde emoji-symbool dat u net hebt aangetikt.

En nog een vraag, hoe maak je een eigen gif op whatsapp?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag omdat het proces om een GIF op WhatsApp te maken kan variëren afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt. Enkele algemene tips voor het maken van een GIF op WhatsApp zijn echter het gebruik van een online GIF-maker of -converter of het gebruik van videobewerkingssoftware om een korte videoclip te maken die je kunt opslaan als GIF-bestand. Zodra je je GIF hebt gemaakt, kun je deze delen met je contacten in WhatsApp door de optie 'Delen' te selecteren en 'Document' te kiezen in de lijst met opties. Waar staan de letters GIF voor? De letters GIF staan voor Graphics Interchange Format. Dit formaat werd in 1987 ontwikkeld door CompuServe en wordt nog steeds gebruikt voor afbeeldingen op het internet. GIF's kunnen afbeeldingen comprimeren zonder kwaliteitsverlies, waardoor ze ideaal zijn voor webgebruik.

Waarom kan ik geen GIF sturen via WhatsApp?

Ga hiervoor naar een gesprek in WhatsApp en tik op de plus-knop naast het tekstveld. Kies voor de optie 'Foto/video bibliotheek' en tik onderaan op het vergrootglas met daarnaast 'GIF'. Vervolgens kun je zoeken naar een bewegend plaatje en deze meteen versturen.
Hoe maak ik een Gifje van een video iPhone?
Kies Foto- en videobibliotheek; Kies een video uit die je in een gif wil veranderen; Maak de video nu kort genoeg (onder de 7 seconden) tot er een gif-knopje in de bovenhoek van het scherm verschijnt; Tik op 'gif' om een gif te maken die je meteen kunt versturen in WhatsApp.

Hoe stuur je een GIF met iPhone?

Zo kun je korte video's versturen als gif:
  1. Open WhatsApp en kies een chatgesprek.
  2. Tik linksonder op het plusje en kies voor Foto/video bibliotheek.
  3. Selecteer een korte video.
  4. Tik op de schakelaar GIF in de rechter bovenhoek.
  5. Verstuur nu je video als gif.
Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een gif op iphone? Er zijn een paar verschillende manieren om een gif te maken op de iPhone. Een manier is om de Live Photo-functie in de Camera-app te gebruiken. Om dit te doen, opent u de Camera-app en selecteert u het Live Photo-pictogram bovenaan. Maak de Live Foto zoals je normaal zou doen. Open vervolgens de Foto's app en selecteer de Live Foto. Tik op het pictogram Delen en selecteer de optie GIF.
Een andere manier om een gif te maken op de iPhone is door de GIPHY app te gebruiken. Download hiervoor de GIPHY-app uit de App Store. Open vervolgens de app en tik op het camerapictogram. Maak een video of upload er een uit uw bibliotheek. Tik vervolgens op het gif-icoontje om van je video een gif te maken.

Vervolgens, hoe kan je zelf een gif maken?

Er zijn een paar manieren om je eigen GIF te maken. Eén manier is om een online GIF-maker zoals Giphy.com te gebruiken. Een andere manier is om Photoshop te gebruiken. Je kunt ook een videobewerkingsprogramma zoals Adobe After Effects gebruiken om een GIF te maken.

Door Lombardi

Hoe zet je al je contacten over naar een andere telefoon? :: Is het bewaren van je wachtwoord door je browser veilig Waarom wel niet?
Handige links